En slagen opposisjon og to jublende regjeringspartier etter Kadimas inntog i koalisjonen. (Foto: Skjermdump fra timesofisrael.com)
En slagen opposisjon og to jublende regjeringspartier etter Kadimas inntog i koalisjonen. (Foto: Skjermdump fra timesofisrael.com)

– Politisk mesterstykke av Netanyahu

Opposisjonen jamrer over tapte muligheter, mens regjeringspartiene kan juble over å ha vunnet en viktig taktisk seier, mener David Horovitz.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Redaktør i Times of Israel, David Horovitz, mener Benjamin Netanyahu har utført et politisk mesterstykke ved å bringe Kadima inn i regjeringen. Et mesterstykke som både på kortere og lengre sikt tjener både Likud og Kadima.

Begge partiene var lite interessert i nyvalg på grunn av økende oppslutning til venstreorienterte partier. Arbeiderpartiet under Shelly Yachimovich lå an til å bli Knessets nest største parti med 18 representanter, samtidig som meningsmålinger ga Yair Lapids Atid-parti rundt ti mandater. Den politiske helomvendingen som utsetter valget med rundt 1,5 år fjerner mye av momentumet til Lapid og Yachimovich. En helt annen politisk situasjon kan ha oppstått innen den ordinære valgdagen høsten 2013.

To store og fornøyde partier
Dessuten hadde Kadima «utspilt sin rolle som parti», mener Horovitz. Partileder Shaul Mofaz får nå halvannet år på å få gjennomslag for politikk som han umulig kunne fått gjennomslag for i neste valg, med mindre han lykkes med å bygge opp en popularitet rundt partiet igjen.

For Likud er avtalen en strålende mulighet til å få mer handlingsrom, forklarer den israelske journalisten. Kadima ønsker sammen med Likud å erstatte Tal-loven som gir alle ultra-ortodokse bibelskolestudenter fritak fra militærtjenesten. Men i motsetning til Israel Beiteinu og Avigdor Lieberman er de langt mer pragmatisk innstilt. Siden Kadima også er Knessets største parti vil Netanyahu føle seg mindre presset av Liebermans prinsipprytteri, eller i motsatt retning fra de religiøse regjeringspartiene.

Israels beste politiker
Yossi Verter, journalist i Ha’aretz, er ikke akkurat kjent for å være Netanyahus største tilhenger i pressen. Men tirsdag skrøt han av statsministerens siste trekk i en kommentarartikkel.

– Etter å ha fått den umiddelbare følelsen av svimmelhet og kvalme (etter avtalen mellom Kadima og Likud), så må en nok en gang innrømme at Netanyahu har lært oss alle en lekse. Han er Israels politiker nummer én, uten tvil – og milevis foran resten. Han kjøpte Kadima, med sine 28 seter,  inn i regjeringen for ingenting, for slik å sikre seg 18 måneder til ved makten. Som leder av en koalisjon på 94 [av totalt 120] Knesset-representanter. Ingen partier kan stanse ham. Den nye Netanyahu-regjeringen er laget av et hundre tonn solid sement.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart