Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

– Politisk mesterstykke av Netanyahu

En slagen opposisjon og to jublende regjeringspartier etter Kadimas inntog i koalisjonen. (Foto: Skjermdump fra timesofisrael.com)
En slagen opposisjon og to jublende regjeringspartier etter Kadimas inntog i koalisjonen. (Foto: Skjermdump fra timesofisrael.com)
Opposisjonen jamrer over tapte muligheter, mens regjeringspartiene kan juble over å ha vunnet en viktig taktisk seier, mener David Horovitz.

Redaktør i Times of Israel, David Horovitz, mener Benjamin Netanyahu har utført et politisk mesterstykke ved å bringe Kadima inn i regjeringen. Et mesterstykke som både på kortere og lengre sikt tjener både Likud og Kadima.

Begge partiene var lite interessert i nyvalg på grunn av økende oppslutning til venstreorienterte partier. Arbeiderpartiet under Shelly Yachimovich lå an til å bli Knessets nest største parti med 18 representanter, samtidig som meningsmålinger ga Yair Lapids Atid-parti rundt ti mandater. Den politiske helomvendingen som utsetter valget med rundt 1,5 år fjerner mye av momentumet til Lapid og Yachimovich. En helt annen politisk situasjon kan ha oppstått innen den ordinære valgdagen høsten 2013.

To store og fornøyde partier
Dessuten hadde Kadima «utspilt sin rolle som parti», mener Horovitz. Partileder Shaul Mofaz får nå halvannet år på å få gjennomslag for politikk som han umulig kunne fått gjennomslag for i neste valg, med mindre han lykkes med å bygge opp en popularitet rundt partiet igjen.

For Likud er avtalen en strålende mulighet til å få mer handlingsrom, forklarer den israelske journalisten. Kadima ønsker sammen med Likud å erstatte Tal-loven som gir alle ultra-ortodokse bibelskolestudenter fritak fra militærtjenesten. Men i motsetning til Israel Beiteinu og Avigdor Lieberman er de langt mer pragmatisk innstilt. Siden Kadima også er Knessets største parti vil Netanyahu føle seg mindre presset av Liebermans prinsipprytteri, eller i motsatt retning fra de religiøse regjeringspartiene.

Israels beste politiker
Yossi Verter, journalist i Ha’aretz, er ikke akkurat kjent for å være Netanyahus største tilhenger i pressen. Men tirsdag skrøt han av statsministerens siste trekk i en kommentarartikkel.

– Etter å ha fått den umiddelbare følelsen av svimmelhet og kvalme (etter avtalen mellom Kadima og Likud), så må en nok en gang innrømme at Netanyahu har lært oss alle en lekse. Han er Israels politiker nummer én, uten tvil – og milevis foran resten. Han kjøpte Kadima, med sine 28 seter,  inn i regjeringen for ingenting, for slik å sikre seg 18 måneder til ved makten. Som leder av en koalisjon på 94 [av totalt 120] Knesset-representanter. Ingen partier kan stanse ham. Den nye Netanyahu-regjeringen er laget av et hundre tonn solid sement.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart