Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Partisamarbeidet er et sjansespill

Utenriksminister Avigdor Lieberman og statsminister Benjamin Betanyahu stiller felles valgliste til Knesset-valget i januar 2013.
Utenriksminister Avigdor Lieberman og statsminister Benjamin Betanyahu stiller felles valgliste til Knesset-valget i januar 2013.
Valgsamarbeidet mellom Likud og Israel Beiteinu kom som lyn på klar himmel. Isi Leibler mener samarbeidet er et sjansespill, og kritiserer Netanyahu for å ikke forankre samarbeidet bedre i partiapparatet.

Da det ble bekjentgjort at Likud og Israel Beiteinu stiller felles liste til valget 22. januar, kom det som lyn fra klar himmel. Ikke bare på folk flest, men også på ledelsen i de to partiene. Noen synes det er betenkelig at en så stor sak ble avgjort av de to lederne statsminister Benjamin Netanyahu fra Likud og utenriksminister Avigdor Liberman fra Israel Beiteinu, åpenbart nærmest alene. Mange vil si at det burde ha vært drøftinger, i det minste i partienes toppledelse og kanskje også nedover i rekkene. En av dem som argumenterer for dette er Isi Leibler i Israel Hayom.

 

Hvordan vil det virke?

De religiøse jødene av ulike slag har opplevd Likud som et parti som riktignok stort sett var sekulært, men likevel respekterte de religiøses oppfatninger. Libermans parti har vært mye mer for å bare sette de religiøses syn til side. Det er også ulike syn på enkelte saker i forhold til palestinerne. Hvordan skal de problemene løses? (Et mulig svar er «Som hittil», i og med at de ulike syn har måttet sammenarbeides til en mer og mindre felles regjeringspolitikk.)

Noe som kan bli et stort problem, er at Lieberman er under etterforskning for korrupsjon og kan bli tiltalt.

I dag har de to partiene 42 representanter. Noen meningsmålinger tyder på at det nye partiet vil ha en betydelig tilbakegang, andre på en liten framgang. Det gjenstår å se hva som skjer når dette får synke inn i folk og de forskjellige argumentene for og imot får komme fram.

 

  • Rettelse!

Vi meldte torsdag 25. oktober at Likud og Israel Beiteinu «slår seg sammen». Det viser seg at vi har misforstått. Partiene skal stille felles liste ved det kommende valget. Men partiene skal ikke slås sammen. De fortsetter hver for seg, bortsett fra i valgsamarbeidet.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart