Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Blir Kahlon finansminister, forlater han ikke Likud

Vil kommunikasjonsminister Moshe Kahlon (bildet) dolke parti- og regjeringssjef Benjamin Netanyahu i ryggen? (Foto: Den britiske ambassaden i Tel Aviv)
Vil kommunikasjonsminister Moshe Kahlon (bildet) dolke parti- og regjeringssjef Benjamin Netanyahu i ryggen? (Foto: Den britiske ambassaden i Tel Aviv)
Likuds Knesset-politiker Carmel Shama-HaCohen, som også er en nær venn av kommunikasjonsminister Moshe Kahlon, mener Kahlon ønsker å bli i partiet dersom han blir tilbudt finansministerposten etter valget.

Det har vært mange rykter i israelsk presse de siste ukene om Likuds kommunkasjonsminister Moshe Kahlon kommer til å bryte med partiet. Ifølge israelske medier skal Kahlon være svært uenig i Likuds sosialpolitikk, noe som har ført til at han har vurdert å skifte beite. Særlig etter at meningsmålinger har antydet at et Kahlon-ledet parti kan oppnå 20 seter i Knesset.

Men en nær venn av den populære politikeren, Likuds Knesset-medlem Carmel Shama-HaCohen, hevder overfor Hæren Radio at han egentlig ønsker å bli værende dersom han blir tilbudt finansministerposten etter valget. Han påstår også at Likud selv er fullt klar over hva Kahlon ønsker seg.

– Tilbudet ligger på bordet. Det er bare å gi Kahlon finansministerjobben, sa Shama-HaCohen.

Kahlon en «sosial» politiker?
Den sosialpolitiske interesseorganisasjonen The Social Guard sår tvil om Kahlon egentlig er så ulik sin regjerings- og partisjef Benjamin Netanyahu i sosiale spørsmål. De har sammenliknet hva ministerne mener i sosiale saker. I denne undersøkelsen kommer han, etter deres syn, svært dårlig ut. I tillegg har de undersøkt hans sosialpolitiske rulleblad under Netanyahu-regjeringen. Kun 37 prosent av gangene har han stemt for «progressiv sosialøkonomisk politikk», på sjuendeplass blant Likuds ministere.

Blant sakene Kahlon har stemt imot er momsfritak for førstegangskjøpere i det tøffe israelske boligmarkedet, samt momsfritak på vann og kloakk, skriver Ha’aretz.

Kommunikasjonsministeren skal også være redd at hans gode relasjon til statsminister Netanyahu vil bli ødelagt, dersom han skulle bryte med Likud.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart