Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

november 2, 2012

Statssekretær Gry Larsen avviser de siste anti-israelske utspillene til Norsk Folkehjelp og Fagforbundet. (Foto: Sjøwall)

Regjeringen avviser press fra Fagforbundet og Norsk Folkehjelp

Statssekretær Gry Larsen (Ap) i utenriksdepartementet har punktert den siste anti-israelske kampanjen til Norsk Folkehjelp og Fagforbundet. Norske våpendeler til Israel er uproblematisk, og generelt importforbud fra Israel, også når det gjelder forsvarsmateriell, er «ikke aktuell norsk politikk», sier hun.

Hamas-videoen viser at rakettbatteriet er utplassert like ved sivile bygninger.

Hamas avslørte seg selv

Denne uken publiserte Hamas videobilder som dokumenterer at de avfyrer raketter mot Israel fra tettbebodde områder. Det bekrefter nok en gang Israels anklager om at terroristene bruker sivilbefolkningen som skjold.

Jordan okkuperte og annekterte Vestbredden fra 1948 til 1967. Bare Storbritannia, Irak og Pakistan anerkjente anneksjonen.

Vestbredden tilbake til Jordan?

Farouk Kaddoumi, en av PLOs mektigste menn i eksil, sier Vestbredden bør «returneres» til Jordan. Nylig sa den jordanske prinsen Hassan bin Talal noe lignende.

USAs daværende utenriksminister Condoleezza Rice og Avigdor Lieberman i 2007. (Foto: Matty Stern)

Avigdor Lieberman vil gjøre Israel mindre

Selv om Israels utenriksminister Avigdor Lieberman bor i en bosetning, er han lite opptatt av å beholde flest mulig kvadratmeter landområder. Han vil tvert imot gjøre Israel mindre, avgi landområder med mange arabere til en palestinsk stat, for å sikre et klart jødisk flertall.

Mandatfordeling i meningsmåling publisert av Jerusalem Post 2. november 2012.

Partiene på venstresida har lett medvind

Arbeiderpartiet og Yesh Atid ser ut til å overta de fleste stemmene som gjorde Kadima til Knessets største parti ved forrige valg. Likud og Israel Beiteinu, som stiller felles valgliste, er ned fem mandater på ny måling.

0

Your Cart