Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Livni gir seg ikke

Tzipi Livni (t.h.) gir seg ikke i kampen for regjeringsmakt og -innflytelse. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)
Tzipi Livni (t.h.) gir seg ikke i kampen for regjeringsmakt og -innflytelse. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)
Hatnua-leder Tzipi Livni ønsker at de tre store sentrum-venstre-partiene og Likud/Israel Beiteinu skal ha statsministeren på rundgang de neste fire årene.

Da Tzipi Livni kalte Shelly Yachimovich og Yair Lapid inn til et lukket møte søndag kveld, var hennes strategi å bli enig om en felles forhandlingslinje for sentrum-venstre som kunne presse fram best mulige resultater i regjeringsforhandlinger med statsminister Benjamin Netanyahu etter valget.

Men planen ble aldri presentert for hennes partilederkolleger, fordi Arbeiderpartiets Shelly Yachimovich ikke ønsket å vurdere et samarbeid med Likud og Israel Beiteinu. En nær medarbeider av Livni i Hatnua sier hun ønsket å drøfte hvordan de sammen kunne presse fram innflytelse over politikken på viktige områder i en Netanyahu-ledet regjering.

Nye samtaler etter valget?
Livni gir seg imidlertid ikke, på tross av at resultatene av samtalene ble enda større splid mellom Arbeiderpartiet, Yesh Atid og Hatnua. Etter valget ønsker hun på ny å drøfte hvordan de kan vinne innflytelse over regjeringens politikk, men også sikre seg flest mulig ministerposter. Blant annet ønsker hun en løsning der statsministerstolen går på rundgang mellom de ulike partiene.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart