Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Likud taper oppslutning etter Obama-avsløring

USAs president Barack Obama (Illustrasjon: Det amerikanske forsvarsdepartementet)
USAs president Barack Obama (Illustrasjon: Det amerikanske forsvarsdepartementet)
Valglisten til Likud og Israel Beiteinu taper tre mandater i Kanal 10 sin måling torsdag, mens Hatnua tar tilbake to av representantene de "mistet" i sist uke.

I forrige ukes Kanal 10-måling var Tzipi Livnis parti nede i 7 mandater. Gjennom hele valgkampen har Hatnua vært stabile mellom 10-12 representanter på de aller fleste målingene. Men politisk taktikkeri tidligere i uken fra Livni gjorde at hele sentrum mistet stor oppslutning.

Denne uken er situasjonen noe forbedret for Hatnua på Kanal 10-målingen, de har 9 representanter inne. Livni har utnyttet avsløringene om USA-president Barack Obamas negative syn på Benjamin Netanyahus regjering til å vinne noe større oppslutning, kan det se ut til.

Konspirasjonsteorier
Verre står det til med Likud-Israel Beiteinu. Samarbeidslisten taper oppslutning tilsvarende 3 Knesset-representanter. Hvis det var valg i dag ville de kun fått inn 32 listekandidater i nasjonalforsamlingen. Likud-kilder hevder at den amerikanske journalisten Jeffrey Goldberg, som publiserte Obama-sitatene, «konspirerer» med Tzipi Livni for å svekke Netanyahu og framheve henne.

Her følger resultatene fra Kanal 10s måling:
– Likud/Israel Beiteinu – 32 mandater
– Arbeiderpartiet – 16 mandater
– Bayit Yehudi – 14 mandater
– Shas – 11 mandater
– Yesh Atid – 11 mandater
– Hatnua – 9 mandater
– United Torah Judaism – 6 mandater
– Meretz – 6 mandater
– Hadash – 4 mandater
– Balad – 4 mandater
– United Arab List – 3 mandater
– Kadima – 2 mandater
– Otzma Le’Israel  2 mandater

Tror ikke på sentrum-venstre
I en annen spørreundersøkelse som ble publisert torsdag, svarer 59 prosent at de ikke tror på de partiene som «på kynisk vis» utnytter spørsmålet om allmenn verneplikt til egen fordel. Sentrum-venstre har lenge sagt at Netanyahu-regjeringen bør kvitte seg med sin ultra-ortodokse samarbeidspartner Shas, for å kunne innføre en vernepliktslov som gjør førstegangstjenesten like allmenn for alle samfunnsgrupper. Yesh Atid hevder allmenn verneplikt er et krav for i det hele tatt vurdere et samarbeid med Likud og Israel Beiteinu.

93 prosent av de israelske jødene i målingen svarer at de ønsker allmenn verneplikt, men har altså problemer med å tro på politikerne. Det er et tillitsproblem i et viktig spørsmål for sentrum-venstre, kun fem dager unna valget.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart