Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

USAs president Barack Obama (Illustrasjon: Det amerikanske forsvarsdepartementet)
USAs president Barack Obama (Illustrasjon: Det amerikanske forsvarsdepartementet)

Likud taper oppslutning etter Obama-avsløring

Valglisten til Likud og Israel Beiteinu taper tre mandater i Kanal 10 sin måling torsdag, mens Hatnua tar tilbake to av representantene de "mistet" i sist uke.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I forrige ukes Kanal 10-måling var Tzipi Livnis parti nede i 7 mandater. Gjennom hele valgkampen har Hatnua vært stabile mellom 10-12 representanter på de aller fleste målingene. Men politisk taktikkeri tidligere i uken fra Livni gjorde at hele sentrum mistet stor oppslutning.

Denne uken er situasjonen noe forbedret for Hatnua på Kanal 10-målingen, de har 9 representanter inne. Livni har utnyttet avsløringene om USA-president Barack Obamas negative syn på Benjamin Netanyahus regjering til å vinne noe større oppslutning, kan det se ut til.

Konspirasjonsteorier
Verre står det til med Likud-Israel Beiteinu. Samarbeidslisten taper oppslutning tilsvarende 3 Knesset-representanter. Hvis det var valg i dag ville de kun fått inn 32 listekandidater i nasjonalforsamlingen. Likud-kilder hevder at den amerikanske journalisten Jeffrey Goldberg, som publiserte Obama-sitatene, «konspirerer» med Tzipi Livni for å svekke Netanyahu og framheve henne.

Her følger resultatene fra Kanal 10s måling:
– Likud/Israel Beiteinu – 32 mandater
– Arbeiderpartiet – 16 mandater
– Bayit Yehudi – 14 mandater
– Shas – 11 mandater
– Yesh Atid – 11 mandater
– Hatnua – 9 mandater
– United Torah Judaism – 6 mandater
– Meretz – 6 mandater
– Hadash – 4 mandater
– Balad – 4 mandater
– United Arab List – 3 mandater
– Kadima – 2 mandater
– Otzma Le’Israel  2 mandater

Tror ikke på sentrum-venstre
I en annen spørreundersøkelse som ble publisert torsdag, svarer 59 prosent at de ikke tror på de partiene som «på kynisk vis» utnytter spørsmålet om allmenn verneplikt til egen fordel. Sentrum-venstre har lenge sagt at Netanyahu-regjeringen bør kvitte seg med sin ultra-ortodokse samarbeidspartner Shas, for å kunne innføre en vernepliktslov som gjør førstegangstjenesten like allmenn for alle samfunnsgrupper. Yesh Atid hevder allmenn verneplikt er et krav for i det hele tatt vurdere et samarbeid med Likud og Israel Beiteinu.

93 prosent av de israelske jødene i målingen svarer at de ønsker allmenn verneplikt, men har altså problemer med å tro på politikerne. Det er et tillitsproblem i et viktig spørsmål for sentrum-venstre, kun fem dager unna valget.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart