Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

januar 17, 2013

Skjermdump fra Dagbladet.no 17. januar 2013.

Slik ble jødisk liv i Algerie utslettet

I løpet av de siste 60 år er antallet jøder i Algerie gått ned fra 140.000 til nesten 0. Hovedforklaringen er den samme rasismen som de utenlandske og norske gislene er møtt med ved gassanlegget In Aménas. «Vi vil drepe kristne og vantro, og spare muslimer,» sa gisseltakerne.

Skjermdump fra Dagsavisen.no og sitater fra journalist Kristoffer Gaarder Dannevig intervju med imam Nehmat Ali Shah i Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen.

– Jødene har skylden for at islam framstilles negativt

Lederne i Norges største moské mener «jødedommens mediekontroll» er årsak til at mediene skriver negativt om islam. – Imamens uttalelser «bekrefter at det finnes en grunnleggende antisemittisme i store muslimske miljøer», sier professor i journalistikk Rune Ottosen ved Høgskolen i Oslo.

Skjermdump av lederartikkelen i Nordlys 17. januar (t.v.) og nettsaken i Nordlys som startet heksejakten mot Jonas Stein 15. januar.

Når Hamas-mann blir Mandela og Israel blir Ku Klux Klan

Mads Gilbert og SV mener det er «utrolig uhøflig» at kulturbyrådet i Tromsø har invitert Israels ambassadør til filmfestival samtidig med at Gazas ordfører er i byen. Avisen Nordlys sammenligner det i dag med en provokasjon som om Ku Klux Klan skulle bli invitert til byen samtidig med Mandela.

Arbeiderpartiets Avishai Braverman (forgrunnen) ønsker å innføre "luksusmoms", for å balansere underskuddet på Israels statsbudsjett. (Foto: J Street)

Bred enighet om skatteøkning

De fleste israelske partiene er enige om at en skatteøkning i det kommende statsbudsjettet er helt nødvendig. Men de er uenige om hvordan dette bør gjennomføres.

Hamas-rakett gjemt i et hjem på Gaza-stripen. (Illustrasjon: IDF)

Hamas nekter å legge ned sine kampstyrker

Dersom Hamas skal inngå en samarbeidsavtale med Fatah, vil vi aldri gå med på å avvæpne vår militære fløy al-Qassam-brigadene, understreker Moussa Abu-Marzouq.

Yossi Beilin. (Foto: beilin.org.il)

Venstresidas selvmord

– Venstresiden i Israel ble utfordret av realitetene i Midtøsten, men de fornyet seg aldri, mener Ari Shavit. – Venstresiden mistet makt fordi vi ikke kunne forklare palestinernes reaksjon med vold under forhandlinger, mener Yossi Beilin (bildet).

Gerald Steinberg, leder for NGO Monitor. (Foto: Wikimedia Commons)

– Obamas uttalelse kan virke mot sin hensikt

En jødisk-amerikansk journalist har lekket kritikk mot Netanyahu-regjeringen som president Barack Obama skal ha kommet med i private samtaler. Det kan virke mot sin hensikt ved valget 22. januar, påpeker Gerald Steinberg (bildet).

Det er ikke flere saker å vise
0

Your Cart