Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Lapid forsikrer at han er til å stole på

Yair Lapid og hans datter under valgkampen. (Foto: Yair Lapids Facebook-konto)
Yair Lapid og hans datter under valgkampen. (Foto: Yair Lapids Facebook-konto)
Etter å ha snakket høyt i mediene om muligheten for å ta over som statsminister etter neste valg, er Likud-leiren svært skeptiske til Yair Lapid. Han gjør nå alt for å overbevise dem om at han er ansvarlig.

Statsminister Benjamin Netanyahu skal også ha vært svært skeptisk til Yesh Atid-lederens uttalelser. Under søndagens regjeringsmøte hevdet han at Lapid bryr seg mer om seg selv og sin egen politiske karriere, enn om Israels beste.

I en beskjed som ble sendt direkte fra Lapid til Netanyahu forsikrer han om at han ikke vil være uansvarlig i en koalisjonsregjering og felle den, skriver Jerusalem Post.

– Vi vil ikke undergrave deg eller felle deg. Vi ønsker at den neste regjeringen skal sitte hele perioden. Vi har mål å oppnå og saker å oppklare. Ikke vær redd, skriver den tidligere journalisten.

Ønsker politikk, ikke porteføljer
Lapid har også sagt at han er frustrert over den manglende framgangen i forhandlingene og at Netanyahu ikke forstår hva Yesh Atids egentlige fokusområde er: Politikk, ikke ministerposter.

– Det som betyr noe er ikke porteføljer, men hvor Netanyahu ønsker å lede nasjonen, med hvilke midler og med hvilke verdier. Når han først forstår det, vil det bli lett å danne en regjering, sier Lapid.

Naftali Bennett, som er partileder for Bayit Yehudi, tenker på samme måte.

– Regjeringen må komme på plass så raskt som mulig. Så raskt Likud/Israel Beiteinu bestemmer seg for å gå inn i forhandlinger, vil det ikke ta mer enn 24 timer å komme til en avtale. Men viktige prinsipper må først løses, før vi kan diskutere ministerposter, sier Bennett. Hittil har Netanyahu i det store og hele holdt Bennett utenfor sonderingene.

– Netanyahu har skapt sitt eget problem
Ha’aretz
-journalist Yossi Verter mener Netanyahu kun har seg selv å takke for den manglende framgangen. Den politiske alliansen mellom Yesh Atid og Bayit Yehudi, som har som mål å oppnå mest mulig i forhandlingene med Likud, har statsministeren skapt selv. Gang etter gang under og etter valgkampen, har han ydmyket partileder Bennett, påpeker Verter.

Han har også forsøkt å skremme partiene til innrømmelser, gjennom samtaler med Arbeiderpartiet, Kadima og Hatnua. Ifølge Verter er det godt mulig at Arbeiderparti-leder Shelly Yachimovich sitt «nei» til samarbeid kan bli et «ja», dersom hun blir finansminister og sosialpolitikken legges kraftig om. Derfor vet ingen på dette tidspunktet «hvordan regjeringen vil se ut 15. mars», skriver han.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart