Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Rabbiner David Stav (Foto: David Stav)
Rabbiner David Stav (Foto: David Stav)

Bayit Yehudi stiller seg bak David Stav

Etter måneder med intern uenighet, har Bayit Yehudi bestemt seg for å stå samlet bak den moderate David Stav som ny sjefsrabbiner.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Mandag stemte Bayit Yehudi for å støtte David Stav i valget av ny sjefsrabbiner for ashkenazi-jødene, rapporterer Times of Israel. Denne måneden skal en delegasjon bestående av 70 israelske rabbinere og 80 politikere stemme over hvem som skal overta jobben etter den ultra-ortodokse Yona Metzger.

Beyit Yehudi har vært splittet i spørsmålet om de skal støtte Stav eller en mer konservativ rabbiner, en kamp mellom venstre- og høyresiden i det nasjonalreligiøse partiet. Men nå som førstnevnte har fått partiets tilslutning, øker det sjansene hans betraktelig.

Stav regnes som «moderne-ortodoks» og ønsker å reformere det israelske sjefsrabbinatet, som han hevder arbeider mot store deler av den jødiske befolkningen. Han er blant annet styreleder i en organisasjon kalt Tzohar, som arbeider for en større forståelse mellom sekulære og religiøse jøder. Den jødiske avisen The Algemeiner kåret ham for få uker siden til en av de hundre personene i verden med størst innflytelse på jødisk liv.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart