Rabbiner David Stav (Foto: David Stav)
Rabbiner David Stav (Foto: David Stav)

Bayit Yehudi stiller seg bak David Stav

Etter måneder med intern uenighet, har Bayit Yehudi bestemt seg for å stå samlet bak den moderate David Stav som ny sjefsrabbiner.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Mandag stemte Bayit Yehudi for å støtte David Stav i valget av ny sjefsrabbiner for ashkenazi-jødene, rapporterer Times of Israel. Denne måneden skal en delegasjon bestående av 70 israelske rabbinere og 80 politikere stemme over hvem som skal overta jobben etter den ultra-ortodokse Yona Metzger.

Beyit Yehudi har vært splittet i spørsmålet om de skal støtte Stav eller en mer konservativ rabbiner, en kamp mellom venstre- og høyresiden i det nasjonalreligiøse partiet. Men nå som førstnevnte har fått partiets tilslutning, øker det sjansene hans betraktelig.

Stav regnes som «moderne-ortodoks» og ønsker å reformere det israelske sjefsrabbinatet, som han hevder arbeider mot store deler av den jødiske befolkningen. Han er blant annet styreleder i en organisasjon kalt Tzohar, som arbeider for en større forståelse mellom sekulære og religiøse jøder. Den jødiske avisen The Algemeiner kåret ham for få uker siden til en av de hundre personene i verden med størst innflytelse på jødisk liv.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart