Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bayit Yehudi stiller seg bak David Stav

Rabbiner David Stav (Foto: David Stav)
Rabbiner David Stav (Foto: David Stav)
Etter måneder med intern uenighet, har Bayit Yehudi bestemt seg for å stå samlet bak den moderate David Stav som ny sjefsrabbiner.

Mandag stemte Bayit Yehudi for å støtte David Stav i valget av ny sjefsrabbiner for ashkenazi-jødene, rapporterer Times of Israel. Denne måneden skal en delegasjon bestående av 70 israelske rabbinere og 80 politikere stemme over hvem som skal overta jobben etter den ultra-ortodokse Yona Metzger.

Beyit Yehudi har vært splittet i spørsmålet om de skal støtte Stav eller en mer konservativ rabbiner, en kamp mellom venstre- og høyresiden i det nasjonalreligiøse partiet. Men nå som førstnevnte har fått partiets tilslutning, øker det sjansene hans betraktelig.

Stav regnes som «moderne-ortodoks» og ønsker å reformere det israelske sjefsrabbinatet, som han hevder arbeider mot store deler av den jødiske befolkningen. Han er blant annet styreleder i en organisasjon kalt Tzohar, som arbeider for en større forståelse mellom sekulære og religiøse jøder. Den jødiske avisen The Algemeiner kåret ham for få uker siden til en av de hundre personene i verden med størst innflytelse på jødisk liv.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart