Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Boligbygging i bosetningene opp 70 prosent

Bosetningen Bat Ayin på Vestbredden (Foto: Aslan Media, flickr.com)
Bosetningen Bat Ayin på Vestbredden. (Foto: Aslan Media, flickr.com)
I årets første halvår ble det startet bygging av 1.708 nye boliger i de israelske bosetningene på Vestbredden. Tallet for samme periode i 2012 var 995 boliger.

Økningen i utbyggingshastigheten i bosetningene har økt 70 prosent siden perioden januar til og med juni 2012, ifølge tall fra den venstreorienterte israelske fredsbevegelsen Peace Now.

I første halvår i år ble 1.708 nye boliger i bosetningene påbegynt, 180 av dem i utposter som etter israelsk lov regnes som ulovlige. I første halvår av 2012 ble det påbegynt 995 nye boliger i bosetningene totalt. Antallet boliger som ble ferdigstilt i årets første halvår er 1.794. Til sammen 2.840 boliger er under bygging.

Da Benjamin Netanyahu ble statsminister i 2009, var han i første omgang svært tilbakeholden med å gi nye byggetillatelser. Regjeringen ga ingen nye byggetillatelser i israelske bosetninger på Vestbredden i 2009 og 2010, noen få hundre i jødiske bydeler i Øst-Jerusalem. Byggetillatelser i større antall kom først etter Itamar-angrepet og etter at palestinerne nektet forhandlinger og gjorde ensidige tiltak.

Hvorfor fortsetter Israel å bygge i bosetninger? Palestinske ledere nekter å inngå en permanent avtale om grenser og tviholder på politiske krav som vil gjøre slutt på Israel som en jødisk stat. Når det er slik, kan vi likevel fortsette å bygge i de områdene vi har tenkt å beholde, tenker de fleste jødene i Israel.

Ingen større nye bosetninger er etablert i Israel siden 1997. Til tross for at Israel har bygd i over 40 år, dekker bosetningene kun tre (3!) prosent av Vestbreddens areal.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart