Bosetningen Bat Ayin på Vestbredden (Foto: Aslan Media, flickr.com)
Bosetningen Bat Ayin på Vestbredden. (Foto: Aslan Media, flickr.com)

Boligbygging i bosetningene opp 70 prosent

I årets første halvår ble det startet bygging av 1.708 nye boliger i de israelske bosetningene på Vestbredden. Tallet for samme periode i 2012 var 995 boliger.

Økningen i utbyggingshastigheten i bosetningene har økt 70 prosent siden perioden januar til og med juni 2012, ifølge tall fra den venstreorienterte israelske fredsbevegelsen Peace Now.

I første halvår i år ble 1.708 nye boliger i bosetningene påbegynt, 180 av dem i utposter som etter israelsk lov regnes som ulovlige. I første halvår av 2012 ble det påbegynt 995 nye boliger i bosetningene totalt. Antallet boliger som ble ferdigstilt i årets første halvår er 1.794. Til sammen 2.840 boliger er under bygging.

Da Benjamin Netanyahu ble statsminister i 2009, var han i første omgang svært tilbakeholden med å gi nye byggetillatelser. Regjeringen ga ingen nye byggetillatelser i israelske bosetninger på Vestbredden i 2009 og 2010, noen få hundre i jødiske bydeler i Øst-Jerusalem. Byggetillatelser i større antall kom først etter Itamar-angrepet og etter at palestinerne nektet forhandlinger og gjorde ensidige tiltak.

Hvorfor fortsetter Israel å bygge i bosetninger? Palestinske ledere nekter å inngå en permanent avtale om grenser og tviholder på politiske krav som vil gjøre slutt på Israel som en jødisk stat. Når det er slik, kan vi likevel fortsette å bygge i de områdene vi har tenkt å beholde, tenker de fleste jødene i Israel.

Ingen større nye bosetninger er etablert i Israel siden 1997. Til tross for at Israel har bygd i over 40 år, dekker bosetningene kun tre (3!) prosent av Vestbreddens areal.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart