Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Innenriksminister Silvan Shalom går av

Silvan Shalom går ut av israelsk politikk etter 23 år. (Foto: Wikimedia Commons)
Silvan Shalom går ut av israelsk politikk etter 23 år. (Foto: Wikimedia Commons)
Silvan Shalom trekker seg fra både regjeringen og Knesset etter anklager om seksuell trakassering.

Innenriksminister Silvan Shalom fra Likud bekjentgjorde søndag kveld at han trekker seg fra politikken med umiddelbar virkning, etter at sju kvinner har anklaget ham for seksuell trakassering. Anklagene vil bli etterforsket. Shalom går av både som Knesset-medlem og som regjeringsmedlem. Han har bak seg 23 år som Knesset-representant for Likud, statsminister Benjamin Netanyahus parti. Han har innehatt flere ulike ministerposter siden 1998. I den sittende regjeringen har han i tillegg til å være innenriksminister også hatt rollen som visestatsminister.

 

Shas-lederen kan komme inn igjen

Shaloms etterfølger i regjeringen er ikke utnevnt. Ifølge Ynetnews.com er det to hovedkandidater til posisjonen. Den ene er Aryeh Deri, lederen for det ultraortodokse partiet Shas. Han gikk tidligere i høst av som økonomiminister på grunn av uenigheter om rammeavtalen for gassindustrien i Israel. Den endre er kulturminister Miri Regev fra Likud. I så fall ville turistminister Yariv Levin, også fra Likud, ligge an til å ta over som økonomiminister. I øyeblikket er innenriksdepartementet underlagt statsministeren, som fra før av har det overordnede ansvaret for utenriksdepartementet, kommunikasjonsdepartementet, departementet for regionalt samarbeid og økonomidepartementet.

 

Likuds første åpent homofile Knesset-medlem

Shaloms sete i Knesset vil bli overtatt av Amir Ohana, som blir Likuds første åpent homofile Knesset-medlem. Han er fra før av mest kjent som talsperson for homofiles rettigheter. Ohana er en 38 år gammel advokat, han har tidligere vært etterretningsagent i Shin Bet, er major i de israelske reservestyrkene og sto på 32. plass på Likuds Knesset-liste i mai. Partiet fikk inn 30 representanter i Knesset. Han er den andre vararepresentanten siden valget som rykker inn som fast representant. Den første var Sharren Haskel, som overtok etter Danny Danon da sistnevnte ble utnevnt til FN-ambassadør.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart