Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Deri blir innenriksminister

Aryeh Deri er leder for det ultraortodokse partiet Shas, og nå innenriksminister i Israel. (Foto: Wikimedie Commons)
Aryeh Deri er leder for det ultraortodokse partiet Shas, og nå innenriksminister i Israel. (Foto: Wikimedie Commons)
Partileder Aryeh Deri fra det ultraortodokse partiet Shas blir Israels nye innenriksminister.

Søndag godkjente den israelske regjeringen statsministerens utnevnelse av Aryeh Deri som ny innenriksminister, ifølge Israel Hayom.

Innenriksdepartementet var formelt underlagt statsminister Benjamin Netanyahu i tre uker, etter at den forhenværende ministeren Silvan Shalom (Likud) trakk seg 20. desember på grunn av anklager om seksuell trakassering.

Aryeh Deri (56) var innenriksminister fra 1988 til 1992 og en periode i 1993, fram til han måtte gå av på grunn av anklager om korrupsjon. I år 2000 endte rettssaken med at han ble dømt. Deri sonet i underkant av to år i fengsel for å ha mottatt bestikkelser da han var minister. Han var Knesset-medlem fra 1992 til 1999.

I 2012 gjorde han politisk comeback da han ble partileder i Shas. I 2013 ble han valgt inn i Knesset igjen. Etter valget i 2015 ble han med i regjeringen. De første månedene var han økonomiminister, men trakk seg fra denne posten etter uenigheter om en rammeavtale for gassindustrien i Israel. Etter det fikk han tildelt departementet for utvikling av regionene Negev og Galilea. Nå skal han styre innenriksdepartementet i tillegg. De to største aktuelle utfordringene for innenriksdepartementet er ifølge Netanyahu å håndtere ulovlig innvandring og å reformere det kommunale skattesystemet. Få ville ha forutsett at han noen gang kom til å få en ny mulighet som innenriksminister, og utnevnelsen blir kritisert av opposisjonen i Knesset.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart