Søk
Her signerer Yesh Atid-leder Yair Lapid (t.v.), Yamina-leder Naftali Bennett og Ra'am-leder Mansour Abbas koalisjonsavtalen.

Netanyahu ferdig etter 12 år

En koalisjon på 8 partier slår seg sammen om å kaste Israels lengstsittende statsminister.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

En koalisjon på åtte partier, fra langt til høyre til langt til venstre i israelsk politikk, er enige om koalisjonsavtale som gjør at det dannes regjering uten Israels største parti – Likud – og sittende statsminister Benjamin Netanyahu.

Dermed er det over for Netanyahu, som har vært statsminister i Israel siden 2009, for denne gang. Han var også statsminister fra 1996 til 1999. Netanyahu er den lengstsittende statsministeren i Israels historie.

Naftali Bennett fra høyrepartiet Yamina blir Israels neste statsminister i en roterende rolle. Bennett vil være statsminister i to år før Yair Lapid fra sentrumspartiet Yesh Atid overtar. Lapid vil først være utenriksminister.

– Valget har vist at det ikke blir noen høyreregjering under Netanyahu. Da er valget en samlingsregjering eller et femte valg, sa Bennett i en tale søndag.

Netanyahu har ikke lykkes med å danne regjering etter fire valg på to år.

Også det arabiske partiet Ra’am (United Arab List) er med på den nye koalisjonsavtalen. Det er første gang et arabisk parti signerer en slik avtale.

Den nye regjeringskoalisjonen skal ha støtte fra 61 representanter, som er det minste flertallet man kan ha. Det kreves at man har støtte fra minst 61 av de 120 mandatene i Knesset – det israelske parlamentet – for å styre.

Det er dermed en meget skjør koalisjon som nå skal styre Israel. Partiene spriker i alle retninger politisk, som gjør at mange ikke tror at prosjektet vil vare lenge. Det er i hovedsak én sak som forener dem: Bytte ut Netanyahu.

Det er fortsatt over 10 dager til det skal stemmes over avtalen i Knesset, som gjør at det fortsatt er skjær i sjøen. Hvis bare én representant fra ett av partiene velger å hoppe av, så vil prosjektet kollapse før det har begynt.

Koalisjonen består av 17 representanter fra sentrumspartiet Yesh Atid, 8 representanter fra sentrumspartiet Blue and White, 7 representanter fra det sekulære høyrepartiet Yisrael Beytenu, 7 representanter fra Arbeiderpartiet, 6 av 7 representanter fra det religiøse høyrepartiet Yamina, 6 representanter fra sentrum-høyre partiet New Hope, 6 representanter fra venstreradikale Meretz og 4 representanter fra det muslimske partiet Ra’am. Totalt 61 representanter.

Yaminas sjuende representant, Amichai Chikli, har sagt at han vil stemme imot den planlagte regjeringen. Men også Yaminas Nir Orbach har sagt at han vurderer å stemme imot prosjektet i Knesset. Da ryker i så fall flertallet.

Naftali Bennett blir Israels neste statsminister. Her sammen med kona Gilat. (Foto: Facebook)

 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart