Det offisielle bildet av Israels 36. regjering, med president Reuven Rivlin sittende i midten. (Foto: GPO)

Dette er Israels nye regjering

Den nye regjeringen ble vedtatt med et syltynt flertall.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Israels nye regjering vil mandag møte Israels president Reuven Rivlin for et offisielt foto, samtidig som de begynner prosessen med å ta over makten etter 12 år med Benjamin Netanyahu og Likud, skriver Times of Israel.

Netanyahu, som nå blir opposisjonsleder, skal senere møte den påtroppende statsministeren Naftali Bennett for å overlevere nøklene til kontoret sitt.

Den nye regjeringen, bestående av åtte partier fra ytterste høyre til ytterste venstre, ble stemt over i det israelske parlamentet Knesset søndag kveld. Der fikk den 60 stemmer for og 59 stemmer mot, som gir et syltynt flertall.

Under avstemmingen sa Netanyahu at han ville jobbe hver dag i opposisjon for å velte den nye regjeringen, noe han spår vil skje innen relativt kort tid.

Den påtroppende justisministeren Gideon Sa’ar, som hoppet av Netanyahus parti Likud for å starte partiet Nytt håp, erkjenner at det vil bli en vanskelig start for den nye regjeringen. Sa’ar har ansvaret med å holde den sammen.

– Det er ikke en oppgave jeg tar lett på, sier den nye justisministeren.

Den nye regjeringen er støttet av 8 av de 13 partier i parlamentet. De 60 av de 120 representantene i Knesset som støtter regjeringen er Yesh Atid (17 representanter), Blå og hvite (8), Yisrael Beytenu (7), Arbeiderpartiet (7), Yamina (med 6 av 7 representanter), Nytt Håp (6), Meretz (6) og det islamistiske partiet Ra’am/United Arab List (med 3 av 4 representanter).

Forsvarsminister Benny Gantz, utenriksminister Yair Lapid og statsminister Naftali Bennett under avstemmingen 13. juni.

Siden de politiske meningene i den nye regjeringen spriker i alle retninger oppfordrer statsminister Bennett partiene til å vise tilbakeholdenhet i de mest betente sakene, for å sikre stabiliteten. Han lover at regjeringen vil jobbe for å samle nasjonen igjen etter to år med politisk ustabilitet.

I regjeringsavtalen vil Bennett være statsminister i en rullerende rolle frem til 27. august 2023, da Yesh Atid-leder Yair Lapid overtar som statsminister. I perioden frem til august 2023 vil Lapid være Israels utenriksminister.

Benny Gantz, som leder partiet Blå og hvite, fortsetter som forsvarsminister. Han var også forsvarsminister i den avtroppende regjeringen til Netanyahu. Yisrael Beytenu-leder Avigdor Lieberman blir ny finansminister. Gideon Sa’ar blir som nevnt justisminister, mens Yaminas Ayelet Shaked er ny innenriksminister. Nytt håps Yifat Shasha-Biton blir utdanningsminister. Yesh Atids Karine Elharrar blir ny energiminister, mens Yaminas Matan Kahana blir minister for religiøse saker. Arbeiderpartiets Merav Michaeli blir transportminister, mens partikollega Omer Barlev blir minister for offentlig sikkerhet. Meretz-leder Nitzan Horowitz blir ny helseminister.

Totalt vil det bli 27 ministere i den nye regjering, som gjør den til den tredje største regjeringen i Israels historie. Det er likevel en nedgang fra de rekordmange 36 ministerne det er i den avtroppende regjeringen.

Den nye regjeringen har rekordmange kvinnelige ministere. I tillegg er det første gang et arabisk parti er aktiv deltaker i en regjeringskoalisjon. Ra’am har blant annet fått gjennomslag for store investeringer i arabisk sektor.

Fra hele verden har det kommet gratulasjoner til den nye regjeringen:

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart