Knessets ordensvakter fjerner Itamar Ben Gvir fra talerstolen etter ordre fra Ahmed Tibi (t.h.). (Foto: Knesset/ YouTube)

Her sender en arabisk politiker en jødisk ytre-høyre politiker bort fra talerstolen i Knesset

Du vil neppe se dette klippet på NRK.

Itamar Ben Gvir er sannsynligvis den mest ytre-høyre representantene i Knesset. Han er leder av partiet Otzma Yehudit (Jødisk Makt) og deres eneste representant i nasjonalforsamlingen.

Mandag kveld gikk Ben Gvir på talerstolen i Knesset i en debatt om smittevern. Han unnlot da å bruke den ordinære, formelle tiltalen «Mr Deputy Speaker» (tilsvarende Stortingets visepresident) til Knesset-medlem Ahmed Tibi som på det daværende tidspunkt ledet møtet. Da Tibi ga ham påtale for dette, svarte Ben Gvir: «Du er en terrorist, ikke en herr eller mister. Du skulle vært i nasjonalforsamlingen i Syria, ikke her.»

Tibi ga deretter ordensvaktene i Knesset beskjed om å fjerne Ben-Gvir fra talerstolen. To vakter forsøkte å få Ben Gvir bort, men han klamret seg til talerstolen. Knesset-ordfører (tilsvarende stortingspresidenten) Mickey Levy kom etter hvert inn og støttet Tibi i at Ben Gvir måtte forlate talerstolen. Ben Gvir ble deretter fjernet med makt.

En av ordensvaktene som fjernet Ben Gvir fra talerstolen var forøvrig en israeler av afrikansk bakgrunn (sannsynligvis en etiopisk jøde). Hele opptrinnet bør være en god skole for dem som anklager Israel for å være en apartheid-stat.

Se temasiden: Hvorfor Israel IKKE er en apartheid-stat

Se dramaet i Knesset her:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart