Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Knesset-politiker døde av hjerteinfarkt

Den israelsk-arabiske politikeren Said al-Harumi døde av hjerteinfarkt 49 år gammel. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)
Said al-Harumi (49) var med på å skrive historie tidligere i år.

Ra’am-politiker [United Arab List] Said al-Harumi døde onsdag 24. august etter å ha blitt fraktet til sykehuset i Beer Sheva med hjerteinfarkt. Det opplyser partiet hans. Den israelsk-arabiske politikeren ble 49 år gammel.

Al-Harumi, sammen med resten av politikerne i det islamske Ra’am-partiet, skrev historie tidligere i år da de ble det første arabiske partiet på flere tiår til å bli med i en regjeringskoalisjon. Det førte til at Benjamin Netanyahu måtte gå av etter 12 år med makten. I juli ble al-Harumi utnevnt til leder av Knessets innenrikskomité, skriver nettavisen Times of Israel.

– Vi kondolerer til hans familie og folket i Negev, uttaler partiet hans.

Al-Harumi kom fra det beduinske hjertelandet i Negev, hvor titusenvis lever i landsbyer som ikke er anerkjent av staten. Disse landsbyene er i stor grad avskåret fra kommunale og statlige tjenester og er bygget uten godkjenning, noe som gjør at de står i fare for å bli revet av israelske myndigheter.

Israelske myndigheter har på sin side i en årrekke forsøkt å få beduinene over i mer moderne boliger og byer, for å øke livskvaliteten og kunne gi dem tjenester som andre borgere i Israel får. Beduinene ser derimot på slike anstrengelser som en ødeleggelse av deres tradisjonelle livsstil.

Al-Harumis store politiske kampsak var å få myndighetene til å godkjenne noen av de ulovlige beduinlandsbyene. Han håpet at Ra’ams kontroversielle beslutning om å bli med i regjeringen skulle styrke kampsaken hans.

Israels utenriksminister og regjeringspartner Yair Lapid takker al-Harumi for hans bidrag til regjeringen og sender sine kondolanser til de etterlatte.

– Det er med stor sorg vi hører om dødsfallet til politiker Said al-Harumi, som var en partner, og en av dem vi skal takke for at regjeringen kom på plass. En mann fra Negev, som elsket menneskeheten og som trodde at det israelske samfunnet kunne forandres og forbedres, sier Lapid.

Med al-Harumis død vil trolig Iman Khatib-Yasin returnere til Knesset. Hun beskriver seg selv som en feminist og er Israels første Knesset-politiker med hijab. Hun ble valgt inn i 2020, men nådde ikke opp ved nyvalget i 2021.

https://twitter.com/EylonALevy/status/1430407153488207873

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart