Avi Dichter (t.v.) utfordrer Benjamin Netanyahu om ledervervet i Likud. Bildet er fra 2018. (Foto: Miriam Alster/Flash90)

Netanyahu utfordres i sitt eget parti

Flere fremtrendende Likud-politikere ønsker å overta ledervervet.

Likud-politiker Avi Dichter har kunngjort at han vil ta kampen mot Benjamin Netanyahu om ledervervet i Likud ved neste nominasjonsvalg, skriver Israel Hayom. Dichter er tidligere leder av sikkerhetstjenesten Shin Bet.

– Som jeg har sagt flere ganger har jeg en intensjon om å bli leder i Likud og fra der ønsker jeg å stille som statsminister, sier han til lokale medier.

Netanyahu har ledet høyrepartiet Likud, Israels største politiske parti, siden 2005. På grunn av den fastlåste politiske situasjonen, som førte til fire valg på bare to år, har ikke partiet hatt en nominasjonsprosess siden 2019.

Nå skal partiet på nytt ha nominasjonsprosess og flere står klare til å utfordre Netanyahu. Også tidligere Knesset-president Yuli Edelstein og tidligere Jerusalem-ordfører Nir Barkat har intensjoner om ledervervet.

– Den dagen Netanyahu-æraen er over vil jeg stille som kandidat for partiledervervet og statsministerjobben, sa Barkat tilbake i 2019.

Den gangen var han klare på at han ikke ville utfordre Netanyahu, men etter at Likud mistet makten har flere tatt til orde for en endring i partiledelsen.

En som tidligere utfordret Netanyahu i Likud var Gideon Sa’ar. Han valgte til slutt å bryte med partiet og startet sitt eget parti Nytt håp. Hans parti fikk seks mandater ved forrige valg og er i dag en del av regjeringskoalisjonen som felte Netanyahu, etter at han hadde sittet med makten i tolv år.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart