Israels forsvarsminister Yoav Gallant (t.h.) på vei til et regjeringsmøte 29. januar 2023. (Foto: Flash90)

Får likevel beholde jobben sin

Yoav Gallant ble sparket som forsvarsminister etter å ha gått ut mot egen regjering, men nå får han beholde jobben likevel.

26. mars ble den israelske forsvarsministeren Yoav Gallant avskjediget av statsminister Benjamin Netanyahu, etter at Gallant dagen før gikk offentlig ut og ba egen regjering om sette rettsreformen på pause.

Forsvarsministeren sa de store protestene og splittelsen som reformen førte til gjorde at landets forsvarsevne ble svekket. To dager senere ble reformen satt på pause. Det pågår nå forhandlinger mellom regjeringen og opposisjonen om å finne et kompromiss.

Til tross for at han ble sparket som forsvarsminister har Gallant fortsatt i rollen frem til en erstatter skulle komme på plass. Nå blir det ingen erstatter. Netanyahu har besluttet at Gallant gjeninnsettes som forsvarsminister på permanent basis. Det kunngjorde han på en pressekonferanse 10. april.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart