NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Finansminister Yair Lapid (f.v.) og president Shimon Peres var begge på Jerusalem Posts liste over Verdens 50 mest innflytelsesrike jøder i 2013. (Foto: Yair Lapid - יאיר לפיד‎, Facebook.com)
Finansminister Yair Lapid (f.v.) og president Shimon Peres var begge på Jerusalem Posts liste over Verdens 50 mest innflytelsesrike jøder i 2013. (Foto: Yair Lapid - יאיר לפיד‎, Facebook.com)

Lapid kåret til «verdens mest innflytelsesrike jøde»

I Jerusalem Posts årlige kåring av verdens mest innflytelsesrike jøde har finansminister Yair Lapid (t.v. i bildet) tatt førsteplassen fra statsminister Benjamin Netanyahu.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det kan snu seg raskt. I 2012 var Yair Lapid ikke en gang med på Jerusalem Post-listen over verdens 50 mest innflytelsesrike jøder. Men i løpet av året har den tidligere journalisten og programlederen seilet opp i medvind med nytt parti som ble nest størst i Knesset ved valget i januar. Han har fått plass i regjeringen og er nå Israels finansminister.

– Verden lurte på [etter valget] om Yair Lapid, den 49 år gamle lederen for og grunnleggeren av Yesh Atid, hadde detronisert «Kong Bibi», et kallenavn Time gav [statsminister Benjamin] Netanyahu i mai 2012. En ting er sikkert: Lapids enorme klatring til makten har signalisert til verden at det nå har skjedd en stor omlegging av de nasjonale prioriteringene. Mer moderate og et mer internt fokusert lederskap er i bildet. Lapid er en mann som kan være ansiktet til Israels framtid, mener den engelskspråklige israelske avisen.

Forbigått av Lew
Fjorårets toppkandidat Benjamin Netanyahu
har blitt skjøvet ned på tredjeplass i år. Selv om han sikret seg valgseieren gjennom felleslisten Likud stilte med Israel Beiteinu, så har Netanyahus posisjon i israelsk politikk blitt svekket. De to partiene tapte til sammen over 10 mandater fra forrige Knesset og ble tvunget til å inngå betydelige kompromisser med Yesh Atid, Bayit Yehudi og Hatnua, for å få dannet en regjering.

Også en annen finansminister blir kåret framfor Netanyahu denne gangen. Det er den ferske jødisk-ortodokse finansministeren i USA, Jack Lew. På grunn av Kongressens manglende evne til å komme til et kompromiss i budsjettforhandlingene, har det automatisk blitt innført tunge budsjettkutt i USA. Lew er kritisk både til den republikanske og den europeiske politikken for å spare seg ut av den pågående finanskrisen. Han forsøker derfor å presse europeerne til å lette på sin stramme politikk, slik at det også kan lette den økonomiske situasjonen både i USA og verden for øvrig.

På fjerdeplass kommer Israels snart 90 år gamle president Shimon Peres, mens lederen for Women of the Wall, Anat Hoffman, kommer på en femteplass. Gruppen har skapt mye debatt i Israel de siste par månedene, med krav om at blant annet også kvinner skal kunne lese fra Torahen ved Vestmuren.

Her følger noen av de andre navnene på listen:
6. Googles grunnlegger, mangemilliardær Sergey Brin
7. Programvert for humorprogrammet Daily Show, amerikansk-jødiske Jon Stewart
8. Facebooks administrerende direktør, Sheryl Sandberg
9. Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon
10. Lederen for Demokratenes pengeinnsamlingsmaskin, Democratic National Committee, Debbie Wasserman Schultz
11. Majoritetsleder i Representantenes hus, Eric Cantor (Rep.)
13. Filmregissør og -produsent Steven Spielberg («Schindlers liste«, «München«)
15. Israels handelsminister og Bayit Yehudi-leder Naftali Bennett
16. Formann i og grunnlegger av Facebook, Mark Zuckerberg
17. USAs sjuende rikeste og New York-ordfører Michael Bloomberg
18. Filmregissør og skuespiller Lena Dunham («Girls«)
20. Leder i det britiske Labour-partiet, Ed Miliband.
23. Forfatter, professor, politisk aktivist og Nobels fredsprisvinner Elie Weisel.
25. Jewish Agency-leder Natan Sharansky
30. Statsminister «Bibis» kone, Sara Netanyahu
34. Midtøstens rikeste kvinne, amerikansk-israelske Shari Arison
37. Den amerikanske mangemilliardæren Ronald S. Lauder
38. Israels kjente modell Bar Rafaeli
43. Jerusalem-ordfører Nir Barkat
44. Den israelske «kongen» av grønne teknologiske oppfinnelser, Yosef Abramowitz
47. Den verdenskjente israelske artisten Idan Raichel.

Se den fullstendige listen her.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart