Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tap i Israels aller første U20-kamp

Israels U19-landslag imponerte stort og kvalifiserte seg til U20-mesterskapet. (Foto: Israels fotballforbund)
Mesterskapet ble flyttet fra Malaysia til Argentina etter at førstnevnte ikke vil ha Israels deltakelse.

Israel deltar for første gang i U20-VM i fotball. I deres aller første kamp tok israelerne ledelsen i gruppe C mot Colombia, men colombianerne snudde kampen og vant til slutt 2-1, skriver Times of Israel.

Det israelske laget brant flere store sjanser foran de 7500 tilskuerne på Diego Maradona-stadionen i La Plata i Argentina. Opprinnelige skulle mesterskapet spilles i Malaysia, men landet mistet mesterskapet etter at de motsatte seg Israels deltakelse. Argentina overtok som arrangør.

Indonesias president Joko Widodo gikk ut og sa at hans administrasjon motsatte seg Israels deltakelse. Han sa videre at de hadde sagt ja til å være vertskap for mesterskapet før de visste at Israel kvalifiserte seg.

I tillegg til å miste U20-mesterskapet kan Indonesia bli ytterligere disiplinert av FIFA. Landet risikerer også å bli utestengt fra den asiatiske kvalifiseringen til fotball-VM i 2026, som starter opp i oktober.

Israel kvalifiserte seg til sitt første U20-mesterskap etter å ha kommet til finalen i det europeiske U19-mesterskapet sommeren 2022. Det israelske laget imponerte stort og slo ut fotballstorheten Frankrike i semifinalen. Israel tapte til slutt finalen mot England.

Israel vil møte Senegal på onsdag og Japan på lørdag. De to beste lagene fra hver gruppe vil avansere til neste runde i turneringen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart