Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel kvalifiserte seg til kvartfinalen

Israels U19-landslag imponerte stort og kvalifiserte seg til U20-mesterskapet. (Foto: Israels fotballforbund)
Nå skal de trolig møte fotballstorheten Brasil.

Det israelske landslaget imponerer i U20-verdensmesterskapet i fotball i Argentina. Tirsdag 30. mai kvalifiserte de israelske spillerne seg til kvartfinalen i mesterskapet etter å ha slått Usbekistan i det 97. minutt.

I kvartfinalen vil de møte vinneren av kampen mellom Brasil og Tunisia, som spilles onsdag. Brasil er en av favorittene til å vinne mesterskapet.

Det er første gang Israel deltar i U20-VM. Det israelske laget med unge talenter kvalifiserte seg til mesterskapet etter at de kom til finalen i europamesterskapet for U19 sommeren 2022. Der tapte de til slutt finalen mot England.

I åpningskampen i U20-VM ble det tap mot Colombia, før Israel spilte uavgjort mot Senegal. I siste gruppespillkamp måtte Israel vinne over Japan for å gå videre. Japan tok ledelsen før pause og det så lenge vanskelig ut for Israel.

Men til tross for rødt kort og en mann mindre klarte det israelske laget å snu kampen. Ett minutt på overtid sendte Omer Senior Israel opp i ledelsen og videre i mesterskapet. Det var Israels første seier i et verdensmesterskap i fotball.

Opprinnelige skulle mesterskapet spilles i Malaysia, men landet mistet retten til mesterskapet etter at de motsatte seg Israels deltakelse. Argentina tok på kort varsel over som arrangør av mesterskapet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart