Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Israel nest beste sted i verden å pensjonere seg – ny studie

Basert på flere parametere ble Israel rangert som den nest mest komfortable og verdig aldring av 39 land. (Privat bilde)
Av 39 land som er undersøkt, er Israel det nest beste landet å trekke seg tilbake i for et komfortabelt og verdig liv, ifølge det britiske selskapet som gir råd til pensjonister.

ConfidenceClub er et selskap basert i Storbritannia dedikert til å hjelpe pensjonister. Med en «Aging Gracefully Index» har de sammenlignet 39 land for å finne de beste stedene å pensjonere seg. Studien brukte blant annet økonomiske data fra Organisasjonen for økonomisk utvikling og samarbeid og levekostnadsdatabasen kjent som Numbeo, for å score og rangere landene.

Til tross for krig – nest best

Til tross for den pågående krigen med Hamas i Gaza og eskalerende spenninger med libanesiske Hizbollah i nord, har Israel blitt rangert som det nest beste landet i verden for å tilbringe pensjonisttilværelsen, ifølge den nye studien.

Israel kom på andreplass med en poengsum på 85, kun overgått av Islands totale poengsum på 87. Finland, Nederland og Sveits tok de gjenværende topp-fem-plassene.

Sør-Afrika rangerte sist med en poengsum på 43, litt foran Hellas, Latvia, Slovakia og Italia for de andre landene på bunnen.

Hva var inkludert i vurderingen?

Studien fokuserte på data som eldre, emigrasjon, omsorgskvalitet, forventet levealder, sikkerhet og livstilfredshet.

Undersøkelsen – utført etter Hamas’ massakre i Sør-Israel 7. oktober – plasserte den jødiske staten blant de tryggeste landene å trekke seg tilbake til. Israels sikkerhetsscore var lik den for Danmark og Sveits. I følge studien handler «sikkerhet ikke bare om lav kriminalitet, det handler om å skape et miljø der eldre kan nyte sine gylne år med fred i sinnet.»

nyt dine gylne år med fred i sinnet

Indeksen, som rangerer land basert på komfortabel, verdig aldring, rangerte også Israel høyt i variabelen «aldersbalanse» – noe som betyr at Israels aldrende befolkning støttes av en sterk, yrkesaktiv befolkning. Det motsatte var tilfellet i Japan, som sliter med en høy aldrende befolkning og en relativt liten befolkning i arbeidsfør alder.

Tilfredshet med pensjonisttilværelsen

Israel rangerte høyt når det gjelder tilfredshet med pensjonisttilværelsen. Undersøkelsen definerte livstilfredshet som en refleksjon av «hvor fornøyde mennesker er med livene sine, tatt i betraktning faktorer som finansiell stabilitet, sosiale forbindelser og personlig tilfredshet».

I likhet med indeksens livstilfredshetsvariabel, rangerer Israel rutinemessig på toppen av FNs World Happiness Report. I mars falt Israel en plass til femteplass på listen over verdens lykkeligste land. Finland ble rangert som det lykkeligste landet.

Aging Gracefully Index undersøkte også de beste byene å pensjonere seg ved å bruke de samme kriteriene som land. Tel Aviv ble rangert som den tredje beste pensjonistbyen etter Reykjavik og Haag.

Denne artikkelen er skrevet av Anders B for miff.se og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart