Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Foto: Skjermdump fra albernameg, YouTube.com
Foto: Skjermdump fra albernameg, YouTube.com

Jon Stewart hos «Jon Stewart»

Den amerikansk-jødiske satirikeren Jon Stewart, gjestet fredag programmet til sin hardt pressede egyptiske kollega Bassem Yousef.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Bassem Yousef er fjernsynsvert i det egyptiske satireprogrammet «Albernameg», som er sterkt inspirert av Jon Stewarts «Daily Show» i USA. Hans popularitet har økt voldsomt, etter at han ble tildelt sendetid i etterkant av den egyptiske revolusjonen for to år siden. En popularitet som også har kostet «den egyptiske Jon Stewart» dyrt.

I dag er Yousef siktet for titalls ulike forhold, grunnet sin kritiske innstilling til president Mohamed Morsi og Det muslimske brorskaps ekstreme utgave av islam. Amerikansk-jødiske Jon Stewart lovpriste sin kollega, da han gjestet satireprogrammet hans på fredag.

– Dersom regimet deres ikke er sterke nok til å takle en vits, da har dere i virkeligheten ikke noe regime, sa han til stor applaus fra salen.

For humor er ufarlig. En lekse som det egyptiske demokratiet må lære seg, hevdet han.

– En vits skyter aldri tåregass på en gruppe mennesker i parken. Det er bare ord. Det Bashem gjør, er å vise at satire fortsatt kan være relevant. Det kan skrape fram et rom i et land, som folk kan uttrykke seg i. Det er dette demokrati handler om, fortsatte Stewart.

Amerikaneren har for øyeblikket permisjon fra sin faste stilling som fjernsynsvert på «The Daily Show», for å lage en dokumentarfilm om en tidligere fengslet iransk journalist.

Se resten av besøket hos Bassem Yousef her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kEO2Rd3sJbA[/youtube]

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart