Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israel og Norge spiller onsdag 5. juni åpningskampen i U21 EM i fotball i Israel.
Israel og Norge spiller onsdag 5. juni åpningskampen i U21 EM i fotball i Israel.

Singh sikret uavgjort på overtid

En thriller av en fotballkamp mellom Israel og Norge, så lenge ut til å ende med et israelsk ran. Men en praktfull scoring av Harmeet Singh to minutter på overtid, sørget for poengdeling.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Åpningskampen i U21-EM endte, som det ofte gjør i internasjonale fotballmesterskap, med et uavgjort resultat. Kun en norsk overtidsscoring hindret at israelerne stakk av med alle poengene.

De ti første minuttene var rolige på Netanya stadion, med to lag som snuste på hverandre. Først da kampen var tolv minutter gammel, fikk Jo Inge Berget satt inn et skudd fra utenfor 16-meteren, som en aldeles strålende Boris Kleyman i Israel-buret slo ut til corner. Resten av førsteomgangen var det ikke mye israelerne fikk kjenne på ballen. Et høyt og aggressivt norsk press, sørget for at de stadig gjenvant ballen i gode posisjoner.

Omdiskutert straffe og utlikning
Mens Norge rullet opp angrep etter angrep, fikk også Israel sin første og eneste virkelige sjanse. Omri Ben Harush fikk ballen inne i feltet etter 16 minutter, men blir felt av en keitete Omar Elabdellaoui. Den polske dommeren Pawel Gil nølte ikke og tildelte israelerne et svært omdiskutert straffespark.

Fra 11-meteren gjorde kaptein og midtbanedirigent Nir Biton ingen feil. 1-0 til vertsnasjonen.

Norge fortsatte å presse israelerne bakover på banen utover omgangen og fikk til slutt en fortjent utlikning. Etter 25 minutter sendte Stefan Johansen en vakker krosspasning til Marcus Pedersen, som var både sterk og god da han vendte opp og satte ballen utagbart nede i venstre hjørne.

Kun tre minutter senere ladet Anders Konradsen skuddfoten og fyrte av i tverrleggeren fra 20 meter. Det var bare det første av totalt tre norske avslutninger i treverket utover kvelden. Etter 33 minutter var det Jo Inge Berget sin tur til å avslutte i stolpen, men ballen trillet ut i de trygge hendene til Kleyman.

Marginene gikk Israels vei
Herfra og ut la de norske guttene seg mer bakpå, for å kontrollere inn et greit resultat til pause. Men kun ett minutt før halv tid, skjer det som israelerne lyktes godt med denne kvelden. Angriper Mohammed Kalibat blir spilt vakkert igjennom alene med keeper, men blir felt rett utenfor 16-meteren av Vegar Eggen Hedenstad. På tross av at hans forsvarskollega Stefan Strandberg var i ferd med å hente dem inn i det Kalibat ble felt, valgte dommer Gil å gi Hedenstad et rødt kort. Igjen gikk marginene Israels vei og imot Norge.

Da pausen var omme ble det klart at Norge ikke hadde noen planer om å legge seg nedpå av den grunn. Innen ti minutter var gått hadde Konradsen truffet stolpen nok en gang. Et frispark fra Magnus Eikrem bare minutter senere, endte på hodet til en upresset Pedersen, som ikke klarte å styre kula under tverrliggeren.

Israel foran igjen
Herfra og ut begynte nordmennene å virke slitne. Det kostet å spille offensiv fotball med 10 mann i høy luftfuktighet. Israel kom mer og mer med i kampen. Nå var det Norge som ble presset bakpå, med åpne låvedører i forsvaret, av et aggressivt Israel. Hjemmelaget ble båret fram av et fantastisk publikum.

71 minutter ut i kampen fikk Israel betalt for sin innsats. Innbytter Yisrael Zaguri, som kom inn for en skadet målscorer Biton, plasserte ballen i mål etter et strålende flikk-flakk-angrep.

Kampens prestasjon
Derfra og ut var det en svært åpen kamp. Norge kontret ett angrepsvillig Israel, som igjen kontret et undertallig og angrepsvillig Norge. Det var tydelig at israelerne ønsket å trygge ledelsen, mens Norge var desperate etter en rask utlikning.

Utlikningen kom også, men slettes ikke raskt. Først to minutter på overtid skjøt Harmeet Singh med strak vrist, og skapte det som ble kampens vakreste scoring. Fra 18-20 meter plasserte han på lekkert vis ballen i hjørnet, etter å ha fått en målgivende pasning på brystet fra Håvard Nielsen.

Det endte med poengdeling, for to lag som gjerne skulle hatt med seg full pott inn mot de vanskelige gruppekampene mot Italia og England. Neste kampdag i Norges og Israels gruppe er lørdag 8. juni.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart