Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Demonstrantene i Syria har fått den tidligere viseoljeministeren med seg i kampen mot Assad-regimet. (Foto: Maggie Osama, flickr.com)
Demonstrantene i Syria har fått den tidligere viseoljeministeren med seg i kampen mot Assad-regimet. (Foto: Maggie Osama, flickr.com)

Syrisk viseoljeminister går av

Adbo Hussameldin er det første regjeringsmedlemmet som hopper av, som direkte konsekvens av Assad-regimets voldelige politikk mot landets demonstranter.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

– Jeg, Abdo Hussameldin, vise olje- og mineralminister i Syria, offentliggjør at jeg trekker meg fra regimet, fra min viseministerposisjon og fra Baath-partiet. Jeg tar del i revolusjonen til dette verdige folket. Jeg sier til regimet: Du har påført dem du hevder er ditt folk et helt år med sorg og tap, du har nektet dem et normalt liv og drevet Syria på randen av undergrunnen, sa det første regjeringsmedlemmet som hopper av som direkte følge av Bashar Assads voldelige politikk mot demonstrantene.

På et videoklipp han postet på YouTube torsdag hevdet den avtroppede viseministeren at den syriske økonomien er «nær å kollapse». Abdo Hussameldin har sittet i stillingen siden president Assad ansatte ham for snart tre år siden.

– Jeg har jobbet i regjering i 33 år. Jeg ønsket ikke å avslutte min karriere ved å stå til tjeneste for lovbruddene til dette regimet. Jeg har foretrukket å gjøre det som er rett, selv om jeg vet at regimet vil brenne huset mitt og forfølge familien min, sa Hussameldin.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart