Hvis israelske teknologiselskaper "eksporterer" sin israelske gründerånd til storbyen Changzhou (bildet), skal de til gjengjeld legge til rette for at de kan oppnå betydelige inntekter i Kina, lover Stone Shi. (Foto: Dharbigt Mærsk)
Hvis israelske teknologiselskaper "eksporterer" sin israelske gründerånd til storbyen Changzhou (bildet), skal de til gjengjeld legge til rette for at de kan oppnå betydelige inntekter i Kina, lover Stone Shi. (Foto: Dharbigt Mærsk)

Kina vil «importere» israelsk gründerånd

Israels kultur for innovasjon er noe Kina trenger, mener kommuneleder for industrien i Changzhou, Stone Shi. Han ønsker å "importere" israelsk gründerånd til Kina.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Leder for industrisonen i den kinesiske storbyen Changzhou, Stone Shi, ønsker å lære av israeleres innovasjonsevne og pågangsmot. Israel er det landet i verden hvor det etableres flest nye bedrifter per innbygger, særlig i teknologisektoren.

Sammen med en delegasjon fra forretningsmiljøet i byen, ordføreren og en delegasjon fra den kinesiske regjeringen, reiste Stone til Israel for å opprette kontakter i teknologisektoren. Changzhou forsøker å etablere seg som et teknologisk hovedsete i Kina. På tross av at selskaper som Samsung, Sony og Toshiba har fabrikker i byen, ser industrilederen det som svært viktig å få kontakter i Israel.

 

Mangler «det lille ekstra»
– Mesteparten av arbeidet som blir tilbudt her [hos de store utenlandske selskapene] er monteringsarbeid. Når arbeidernes lønninger stiger, vil det komme til et punkt der selskapene synes at arbeidskraften er for dyr. Vi må forberede oss på en framtid der vi kan utvikle vår egen teknologiindustri, ved bruk av våre egne talenter, sier han til Times of Israel.

Stone mener landets entreprenører har lært en masse av at store selskaper har vært tilstede i landet og spredt kunnskap. Men han mener fortsatt Changzhou mangler «det lille ekstra» der mennesker våger å satse på sine ideer, selv om de kan mislykkes. Det er her han ønsker at kinesiske entreprenører kan lære av israelerne.

– Kina er veldig interessert i å importere Israels gründerånd. Våre kulturer er kanskje ulike, men vi er begge veldig praktiske folkeslag. Jeg vet at mange israelske selskaper ser på Kina som en stor inntektsmulighet, og det kan det absolutt være. Dette er en gylden mulighet for oss til å hjelpe hverandre, fortsatte Stone.

 

Signerte avtale
Stone Shi er særlig interessert i «all høyteknologi, med alternativ energi og miljøteknologi».

– Kina trenger hjelp på disse områdene, understreker han.

I tillegg forklarer han at Kina både har problemer med forurenset drikkevann og manglende evne til å forsyne seg selv med mat. På begge disse feltene har Israel klart å overvinne sine problemer, understreker han.

Kineserne har foreløpig undertegnet en avtale med det israelske selskapet Matrix IT, som skal åpne et nytt utviklingssenter i Changzhou.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart