Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Beviste hvorfor sigaretter hjelper mot Parkinson

Forskere ved Universitetet i Tel Aviv (bildet) har deltatt i prosjektet. (Foto: Anatoli Axelrod)
Forskere ved Universitetet i Tel Aviv (bildet) har deltatt i prosjektet. (Foto: Anatoli Axelrod)
Forskere ved ulike institusjoner i Israel har funnet den genetiske mekanismen som gjør at røykere og snusere beskyttes mot Parkinson.

Det har lenge vært kjent i legevitenskapen at nikotin kan hjelpe både mot utviklingen av Parkinson for personer som har arvet genene, og til å bremse sykdomsutviklingen hos dem som allerede har fått diagnosen. Men hvorfor det er slik, er det ingen som har visst med sikkerhet.

Hjelper de avhengige
Nå har imidlertid israelske forskere funnet svaret, skriver Ha’aretz. En stor undersøkelse har blitt utført av ledende eksperter både fra Hadassah-sykehuset, Det hebraiske universitet, Beilinson-sykehuset, Universitetet i Tel Aviv og forskningsinstitusjoner i Milano. De har samlet inn blodprøver fra 677 Parkinson-pasienter, hvorav 438 aldri har røykt og 239 røyker nå eller gjorde det en gang tidligere.

Det forskerne kom fram til var at nikotinavhengighet beskytter mot utviklingen av Parkinson, men kun hos dem som allerede hadde vært nikotinavhengig før sykdommen brøt ut. Genene CHRNB-3, -4 og -5 viste seg å arbeide mer effektivt i kroppens indre kamp mot sykdommen, dersom de ble utsatt for nikotinstimulering fra pasienter i denne gruppen. Dopaminproduserende celler i hjernen døde også saktere ut, viste undersøkelsen.

Rammer sentralnervesystemet
Forskningsresultatene kan ifølge forskerne føre til utviklingen av nye medisiner som kan være med å bremse utviklingen av sykdommen.

Parkinsons sykdom er den nest vanligste genetiske sykdommen i verden, som rammer sentralnervesystemet i kroppen. Celler i hjernen som produserer stoffet dopamin dør ut og fører til at pasienten svekkes gradvis både bevegelsesmessig, motorisk og kognitivt.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart