Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israelsk selskap håper å tilby utstyr for hjemmetesting for COVID-19 om tre-fire måneder

BATMs system for hurtigtest av korona-smitte. (Foto: BATM)
Har startet produksjon av diagnosesett for bruk på sykehus som gir svar i løpet av 50 minutter.

– I løpet av noen uker mener jeg vi skal være klare til å sende vårt testsett til nesten alle som vil ha det. Det sier administrerende direktør Zvi Marom i det israelske selskapet BATM, til nettsiden Israel21c i en artikkel publisert 19. mars.

Han sikter til en teknologi som BATM har utviklet og som kan påvise koronavirus fra spytt-prøver i løpet av 50 minutter.

Det er BATMs datterselskap Adaltis i Italia som vil produsere testsettene.

Dette skal være settet som nå er under produksjon og vil gi svar i løpet av 50 minutter. (Foto: via healthtechdigital.com)

BATM har litt over 1000 ansatte med hovedkvarter i Hod Hasharon nordøst for Tel Aviv og omsettes på børsen i London.

I en artikkel publisert 1. mars meldte Israel21c at BATMs testsett har gjennomgått utprøving i flere sentrale laboratorier og sykehus som har bekreftet at BATMs teknologi er i stand til å påvise viruset som forårsaker sykdommen COVID-19.

Settet er kompatibelt med den vanlige metoden, kalt RT-PCR, som nå brukes i laboratorier og på sykehus, og som gir svar først etter ca. 3-4 timer.

Marom forteller videre at BATM nå samarbeider både med akademiske institusjoner og forskningsinstusjoner, hovedsakelig i Europa, for å gjøre utstyret tilgjengelig til en pris som passer for masseproduksjon.

Zvi Marom er administrerende direktør hos BATM. (Foto: BATM)

Han forteller også at selskapet han leder holder på med å utvikle et diagnosesett for COVID-19 til bruk hjemme.

– Vi konkluderte med at vi måtte tilby noe som er til hjelp for folk flest. Derfor ønsker vi å gi deg muligheten for å teste deg selv hjemme, og hvis du er ved god helse og ung, da kan du bli rehabilitert hjemme. Dersom du føler deg veldig syk kan du ringe en lege, forteller han til Israel21c.

Zvi Marom, som selv er lege, håper settet for hjemmetesting vil bli klart for masseproduksjon innen de neste tre eller fire månedene.

– Selv om den pågående epidemien skulle være over før det, er det sannsynlig at koronaviruset vil oppsøke oss igjen mange ganger i fremtiden, sier han.

BATM har hovedkontor i Hod Hasharon i det nærmeste av de tre byggene på bildet. De velkjente internasjonale selskapene Qualcomm, Roche og AstraZeneca er også til stede her. (Foto: Geir Knutsen)

– Vi undersøker også om det er mulig å skille mellom personer som allerede er infisert og vil bli alvorlig syke, og de som bare kommer til å bli lettere syk. Dersom det stemmer vil det lette presset på de allerede overfylte sykehusene og redusere risikoen for at folk blir smittet der, sier Zvi Marom i en pressemelding publisert 19. mars på BATM nettside.

Ifølge meldingen har selskapet inngått parternskap med det israelske selskapet Novamed for å utvikle og markedsføre testsettet for hjemmebruk.

Marom forteller også at testsettet vil gi folk muligheten til å sjekke seg selv for COVID-19 ved å ta en prøve av oppspytt og deretter få svaret i løpet av noen minutter. Etter å ha fått CE-godkjennelse, vil utstyret først bli solgt i Israel og deretter globalt.

Relaterte artikler:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart