Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Det tyske luksusbilmerket Porsche vil ha israelsk teknologi i sine framtidige biler. (Foto: Colin Van Dervort/Flickr)

Nå blir det israelsk teknologi i Porsche

– Når blir Porsche tryggere og morsommere å kjøre, sier israelsk teknologiselskap.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Det tyske luksusbilmerket Porsche vil i sine framtidige biler implementere kunstig intelligens-teknologi fra det israelske selskapet Tactile Mobility. Det meldte selskapet på et virtuelt toppmøte, skriver avisen Jerusalem Post.

– Vi er veldig stolt over å kunngjøre at vi skal implementere vår teknologi i Porsche-biler for å gjøre dem smartere, morsommere å kjøre og ikke minst tryggere, sier Amit Nisenbaum, administrerende direktør i Tactile Mobility.

Den Haifa-baserte oppstartsbedriften spesialiserer seg i teknologi som kan integreres i autonome, selvkjørende, kjøretøy. Mens de fleste autonome kjøreteknologier i stor grad baserer seg på visuelle systemer, har Tactile Mobility også integrert sensorer i sitt system, som gjør at bilen ikke bare kan se veien, «men også føle den», slik det israelske selskapet beskriver det.

– Tactile Mobility er et programvare- og datafirma som gir smarte autonome kjøretøyer evnen til å kunne føle veien, forklarer selskapets direktør.

Teknologien kan også brukes i avanserte førerassistentsystemer. Den kan også utføre kjøretøydiagnostikk, som å måle komponenter som motoren, bremsene og hjulene, for så å samle data i sanntid og få innsikt i veikvalitet, dekkgrep og hjulhastighet. Teknologien gir også mange andre muligheter.

Den israelske oppstartsbedriften fikk inn nesten 100 millioner kroner i finansieringer i oktober i fjor. Porsche var en av de største investorene i den runden. Men Tactile Mobility er langt fra det eneste israelske selskapet som Porsche investerer i. Den tyske bilprodusenten har investert store summer i israelsk autonom kjøreteknologi i løpet av det siste året.

I januar slo Porsche seg sammen med en annen israelsk oppstartsbedrift, TriEye, som utvikler teknologi som hjelper autonome kjøretøy gjennom vanskelige kjøreforhold, som ugunstige værforhold og kjøring på natta.

– Porsche er verdenskjent for sine berømte sportsbiler og produkter, men som alle bilprodusenter fortsetter Porsche å se etter muligheter til å fornye og forbedre produktet vårt. Det inkluderer å undersøke utviklingen av autonom kjøreteknologi, sier Manuel Höll ved Porsches utviklingsavdeling.

Autonom kjøreteknologi har blitt en stor industri i Israel, med stadig nye oppstartsbedrifter. I 2017 kjøpte Intel det israelske selskapet Mobileye for svimlende 130 milliarder kroner, det største oppkjøpet i Israels historie.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart