Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Nå blir det israelsk teknologi i Porsche

Det tyske luksusbilmerket Porsche vil ha israelsk teknologi i sine framtidige biler. (Foto: Colin Van Dervort/Flickr)
– Når blir Porsche tryggere og morsommere å kjøre, sier israelsk teknologiselskap.

Det tyske luksusbilmerket Porsche vil i sine framtidige biler implementere kunstig intelligens-teknologi fra det israelske selskapet Tactile Mobility. Det meldte selskapet på et virtuelt toppmøte, skriver avisen Jerusalem Post.

– Vi er veldig stolt over å kunngjøre at vi skal implementere vår teknologi i Porsche-biler for å gjøre dem smartere, morsommere å kjøre og ikke minst tryggere, sier Amit Nisenbaum, administrerende direktør i Tactile Mobility.

Den Haifa-baserte oppstartsbedriften spesialiserer seg i teknologi som kan integreres i autonome, selvkjørende, kjøretøy. Mens de fleste autonome kjøreteknologier i stor grad baserer seg på visuelle systemer, har Tactile Mobility også integrert sensorer i sitt system, som gjør at bilen ikke bare kan se veien, «men også føle den», slik det israelske selskapet beskriver det.

– Tactile Mobility er et programvare- og datafirma som gir smarte autonome kjøretøyer evnen til å kunne føle veien, forklarer selskapets direktør.

Teknologien kan også brukes i avanserte førerassistentsystemer. Den kan også utføre kjøretøydiagnostikk, som å måle komponenter som motoren, bremsene og hjulene, for så å samle data i sanntid og få innsikt i veikvalitet, dekkgrep og hjulhastighet. Teknologien gir også mange andre muligheter.

Den israelske oppstartsbedriften fikk inn nesten 100 millioner kroner i finansieringer i oktober i fjor. Porsche var en av de største investorene i den runden. Men Tactile Mobility er langt fra det eneste israelske selskapet som Porsche investerer i. Den tyske bilprodusenten har investert store summer i israelsk autonom kjøreteknologi i løpet av det siste året.

I januar slo Porsche seg sammen med en annen israelsk oppstartsbedrift, TriEye, som utvikler teknologi som hjelper autonome kjøretøy gjennom vanskelige kjøreforhold, som ugunstige værforhold og kjøring på natta.

– Porsche er verdenskjent for sine berømte sportsbiler og produkter, men som alle bilprodusenter fortsetter Porsche å se etter muligheter til å fornye og forbedre produktet vårt. Det inkluderer å undersøke utviklingen av autonom kjøreteknologi, sier Manuel Höll ved Porsches utviklingsavdeling.

Autonom kjøreteknologi har blitt en stor industri i Israel, med stadig nye oppstartsbedrifter. I 2017 kjøpte Intel det israelske selskapet Mobileye for svimlende 130 milliarder kroner, det største oppkjøpet i Israels historie.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart