Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Her kjører bilen helt av seg selv

En bil kjører gjennom den tyske byen München ved hjelp av teknologien til israelske Mobileye. (Foto: Skjermdump)

Israelske Mobileye, som lager teknologi for selvkjørende biler, har publisert en video som viser et autonomt kjøretøy som navigerer seg selv gjennom den tyske byen München ved hjelp av selskapets kamerabaserte system.

Selskapet sier de kunne utplassere det autonome kjøretøyet i gatene i München takket være frivillig data de har samlet inn fra biler på veien, som sender informasjonen direkte til «skyen» hvor alt lagres. Denne informasjonen blir automatisk prosessert til et høyoppløselig kart, som er avgjørende for at selvkjørende eller semi-selvkjørende biler skal fungere.

Den drøyt en time lange uredigerte videoen viser sjåføren av en Ford som ikke har hendene på rattet eller føttene på pedalene, utenom helt i starten. Bilen navigerer seg selv forbi lyskryss, gangfelt og ulike utfordringer. Den kjører i ulike hastigheter, helt opp mot 130 kilometer i timen på motorveien.

Kjøretøyet som vises i videoen bruker bare Mobileyes eget kamera-system, i tillegg til sensorteknologi som bruker radar og fjernmålingsteknikken lidar. Det Jerusalem-baserte selskapet ble i 2017 kjøpt opp av Intel for svimlende 130 milliarder kroner. Det er det største oppkjøpet i Israels historie.

I juli 2020 fikk det israelske selskapet tillatelse til å gjennomføre testkjøring av autonome kjøretøy i Tyskland. Tillatelsen gjør at selskapet kan teste kjøretøy i tysk trafikk i hastigheter opp mot 130 kilometer i timen.

Her kan du se den utrolige videoen av det selvkjørende kjøretøyet:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart