Tusen dager med terror

Se statistikk over angrep under de første tusen døgn av Den andre intifadaen.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Statistikk for de første tusen døgn av Den andre intifadaen.
Statistikk for de første tusen døgn av Den andre intifadaen.

Artikkelen er skrevet av israeleren «Avi», oversatt til norsk for MIFF av Reidun Bugge.

I dag er det 1006 dager siden den siste intifada begynte. Idag er første dagen av “hudna”, – den såkalte våpenhvilen.

Den første “hudna” var mellom profeten Muhammed og innbyggerne i Mekka by, i det 7. århundre.

Etter at Muhammed hadde miskykkes i å erobre Mekka, ble det inngått en 10-års fredsavtale. 3 år etter, da Muhammed igjen hadde bygget opp en sterk hær, brøt han våpenhvileavtalen og erobret Mekka likevel.

Det er viktig å forstå at det for nåværende ikke er noen våpenhvileavtale mellom Israel og palestinerne, – det er i bestefall en slags intern palestinsk avtale. Årsaken er åpenbar: Det er en ting PA nødvendigvis må gjøre, men nekter å gjøre, nemlig å avvæpne Hamas og andre lignende grupperinger som er operasjonsbaser for terrorismen, dersom Israel skal kunne inngå i noen som helst slags avtale.

Denne såkalte avtalen gir PA en unnskyldning for å la Hamas og andre terrorgrupper i fred til å bygge seg opp igjen, for så å komme sterkere tilbake.

Det har alltid vært i Arafats interesse å beholde og bevare disse gruppene, slik at når noe hender kan han alltid uttrykke sin beklagelse til internasjonale media og bedyre at PA er imot terror.

Og hva hender så idag, på den første “hudna-dag”? Klokken er i skrivende stund 16.00 lokal tid. Hva resten av dagen vil bringe vet vi ikke, men så langt:

* I morges fant IDF-soldater en 15-kilos bombe, klargjort som selmordsbelte, i Tul Karem.

* En israelsk veiarbeider ble drept i et væpnet angrep nær Jenin på Vestbredden. Al Aqsa-brigaden, en gruppe nært knyttet til Arafats Fatah-parti erklærer at de påtar seg ansvaret.

* En palestiner angrep en ung kvinne med kniv i morges i Hebron. Han ble stanset før han fikk gjort større skade.

* En militærbil ble beskutt utenfor Betlehem.

* En palestiner med fire skytevåpen og dertil hørende ammunisjon ble stanset ved en kontrollpost i Øst-Jerusalem.

Dette er bare hva jeg har hørt over radio så langt idag.

Jeg tillater meg å være svært skeptisk til denne “hudna”, men den bør få en fair sjanse.

Om vi ser på det hele som statistikk, så trenger vi vel alle et pusterom. Se statistikk for 1006 dager med intifada!
Til sammen hittil har det vært over 18.000 palestinske angrep av forskjellige slag og styrkegrader. Av disse var 730 innenfor pre -67-grensene.

Jeg vet at for de fleste av dere som kan hende leser disse linjene, blir dette bare tall uten noen dyprere mening. Jeg forventer ikke at folk generelt i Norge skal forstå hva dette gjør med oss fra dag til dag.
Men jeg vil likevel be deg å se på tallene, stanse opp og tenke litt. Du vil ved enkel og rask hoderegning se at det blir i gjennomsnitt 18 angrep hver dag. Det betyr at det omtrent døgnet rundt er terrorsituasjoner å forholde seg til i dette landet.

Jeg vet at det i mange land i lengre tid har blitt skrevet en hel del negativt om Israel. F. eks. at vi bygger en kjempestor sikkerhetsmur for å mure palestinerne inne, for å mure dem ute, for å putte dem i en ghetto etc.

Så tillater jeg meg å undres og å spørre:
Hvordan ville du, ditt folk og dine styresmakter handle dersom ditt land sto overfor statistikker og tall lik dette?

En våpenhvile høres nok bra ut i norske ører. Det er da alt å vinne, intet å tape, på å stanse opp og holde fred!?

Jeg skulle ønske at jeg, som israeler i Midtøsten, også kunne tenke slik. Men her er det slik at frykten for konsekvensene av denne “hudna” er meget sterk og antagelig svært reell. Islamsk ekstremisme har et annet forhold til begrepene “salam” og “hudna” enn de assosiasjoner du antagelig har til ord som “fred” og “våpenhvile”.

Med de beste ønsker om fremtid og fred for oss alle.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart