Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Islamsk Jihad erklærer «seier»

Skjermdump av FBIs etterlysning av lederen for Islamsk Jihad, Ramadan Abdullah Mohammad Shallah.
Skjermdump av FBIs etterlysning av lederen for Islamsk Jihad, Ramadan Abdullah Mohammad Shallah.
Islamsk Jihad omtaler våpenhvilen fra natt til tirsdag som «en seier for martyrenes blod, det palestinske folket og motstanden». Til tross for våpenhvilen fortsetter rakettangrepene.

Talsmann Daoud Shehab sa tirsdag at Islamsk Jihad kommer til å respektere våpenhvilen dersom Israel går med på  å avslutte angrepene og drapene sine, melder Yedioth Aharonoth.

 

Shallah: Våpenhvilen en seier for Islamsk Jihad

Leder av Islamsk Jihad, Ramadan Shallah, sier at organisasjonen ikke vil godta en våpenhvile som ikke også inkluderer at Israel ikke gjennomfører målrettede drap. Islamsk Jihad feiret tirsdag våpenhvilen, eller «seieren», som de kalte det, med en seiersmarsj hvor flere tusen deltok. Shallah deltok via videolink fra Damaskus.

– Dette er første gang palestinsk motstand tvinger en ny type våpenhvile på Israel, skrøt Shallah. I respons til Israels trusler om å øke omfanget av angrepene sine i Gaza, truet Shallah med at Islamsk Jihad vil fortsette å utvide hvor dypt inn i Israel rakettene når

– De [israelerne] vet hvor de [rakettene] kan nå, sa han, melder Yedioth Aharonoth.

– Til tross for okkupasjonen, ødeleggelsen og forsøk på isolasjon, kan motstanden forsvare seg selv og kan introdusere panikk og ødelegge de daglige rutinene for mange israelere, sa Shallah stolt til de fremmøtte.

Shallah understreket også at selv om den nåværende runden av vold mellom Israel og palestinerne er over, er krigen ikke slutt:

– Den kommer ikke til å ta slutt uten frigjøringen av Palestinas land og oppløsningen av denne kriminelle enheten, sa Shallah.

Shallah er etterlyst av FBI som en av verdens «mest ettersøkte terrorister». Omkring 15 av deres terrorister er drept i israelske luftangrep de siste dagene, og en betydelig del av deres infrastruktur er ødelagt, ifølge israelske kilder.

 

Israel vil forsvare sine innbyggere

Amos Gilad, forsvarsdepartementets politiske direktør, understreker at Israel ikke har gitt noe løfte om å ikke handle målrettet mot terrorister.

– Hvis Israel må forsvare sine innbyggere, vil det gjøre det, uten å nøle, sa han til Hærens radio.

Forsvarsminister Ehud Barak sa tirsdag at han fortsatt mener det var riktig beslutning å drepe terrorlederen Zuhir al-Qaisi. De siste kamphandlingene startet da al-Qaisi ble drept i et målrettet luftangrep fredag.

 

Ro gir ro

Fra israelsk hold oppfordres palestinerne på Gaza-stripen til å anerkjenne og handle i henhold til våpenhvilen. Flere av Israels ledere kommenterte på nettopp dette punktet tirsdag.

Statsminister Benjamin Netanyahu advarte palestinske grupper mot å forsøke å bryte våpenhvilen. I en tale ved et møte med generaldirektørene i departementene gav Netanyahu en klar beskjed:

– Vår beskjed er klar: ro gir ro. Den som bryter den, eller prøver å bryte den – vi kommer til å finne ham, sa Netanyahu forteller Times of Israel.

Netanyahu lovpriste forsvarsstyrkene, politiske og administrative ledere i de kommunene som er utsatt for angrep og innbyggerne i sør generelt, for deres handlinger og styrke i løpet av de fire dagene med intenst rakettregn.

– Israel søker fred, men vi er forberedt på enhver utfordring, sa statsministeren i møtet.

– Det er en uskreven avtale mellom de to sidene som sier at hvis det er ro på den ene siden, så kommer det til å være ro på den andre. Israel kommer til å fortsette å handle med all beslutning og kraft mot terrororganisasjoner, sa Shimon Peres ved et besøk hos barna på Yad Mordechai-kibbutzen, som ligger nær grensen mot Gaza.

 

Skolene gjenåpnes i sør

Tusenvis av barn og tenåringer er forventet å komme tilbake til skolebenken etter den ufrivillige pausen i undervisningen. Etter konsultasjon med sivilforsvaret gjenåpnet borgermesterne i Ashdod, Beresheba, Ashkelom og Gan Yavneh skolene fra og med onsdag.

 

Nye raketter fra Gaza

Fire raketter og ti granater ble avfyrt fra Gaza inn i Eshkol-området tirsdag, i brudd med våpenhvilen. Ingen ble skadet i angrepene, men flere blir behandlet for sjokk. Sent tirsdag landet en Grad-rakett i Netivot. Netivot hadde hittil sluppet unna rakettregnet. En person ble lettere skadet og elleve personer fikk behandling for sjokk.

Natt til onsdag gikk IAF til aksjon mot to mål på Gaza-stripen i respons på et palestinsk våpenhvilebrudd.

Forsvarssjef Benny Gantz sier IDF vil svare med nye luftangrep, dersom ikke de palestinske terrorgruppene PRC og Islamsk Jihad respekterer våpenhvileavtalen.

– Dersom ilden fortsetter, vil vi svare som vi har gjort før. Vi har lyktes med å ta ut 22 terrorister de siste dagene, så også de er nå hardt rammet, sier Gantz.

Over 200 raketter har blitt avfyrt mot israelske mål fra Gaza-stripen siden fredag.

Kenneth O. Bakken bidro til denne artikkelen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart