Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Første luftaksjon med større sivile tap

Skjermdump fra Yedioth Aharonoth.
Skjermdump fra Yedioth Aharonoth.
Under et israelsk luftangrep søndag, rettet mot en sentral aktør i rakettkrigen Hamas fører mot Israel, ble minst elleve sivile palestinere drept.

Målet for luftangrepet var tilsynelatende Mohammed Yassin Dalu, eller terrorgruppens leder for rakettavdelingen, Yahia Rabia. Signalene fra IDFs informasjonsavdeling spriket i begge retninger søndag kveld. Førstnevnte ble drept under aksjonen, men tilstanden til Rabia – og om han i det hele tatt var i huset på dette tidspunktet – er uvisst.

 

Hamas lover hevn
Ifølge Yedioth Aharonoth er det to ting som kan forklare hva som har hendt i denne saken. Enten har hæren bombet gal bygning, eller Hamas har ikke gått ut med all informasjon om hvem som bodde der.

IDF varslet at de kommer til å etterforsøke saken for å finne ut hva som har gått galt. På hjemmesiden skriver Hamas at de vil hevne «massakren» på Dalo-familien, som bodde i bygningen.

Før søndagens uhell var 66 palestinere drept totalt, under de fem dagene med over 1.000 israelske luftaksjoner på Gaza-stripen. 19 av disse var sivile.

– For å unngå å skade sivile har vi distribuert 200.000 flygeblad som ber innbyggerne på Gaza-stripen om å holde seg borte fra Hamas-soldater. Vi har gjennomført 40.000 automatiske telefonoppkall og sendt 12.000 tekstmeldinger til mobiler, opplyste Israels visestatsminister Moshe Ya’alon mandag.

 

Hevder Ben Gurion er stengt
I mens er Hamas’ propagadakrig, om hva de har oppnådd gjennom den siste konfliktopptrappingen med Israel, i full gang.

Palestinian Media Watch rapporterer at terrorgruppens fjernsynskanal, Al-Aqsa TV, hevdet Hamas hadde greid å stenge Israels hovedflyplass Ben Gurion. Fly som nå reiser til og fra Israel, skal angivelig bli omdirigert til «et hemmelig sted». Hamas har også hevdet å ha skutt ned et israelsk F15-jagerfly, uten at det er noe i andre medier som bekrefter dette.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart