Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Opposisjonen i Libanon kritiserer Hizbollah-terror

Propagandaplakat for Hizbollah og leder Hassan Nasrallah. (Foto: delayed gratification, flickr.com)
Propagandaplakat for Hizbollah og leder Hassan Nasrallah. (Foto: delayed gratification, flickr.com)
Hizbollahs terrorvirksomhet skader Libanons interesser internasjonalt, mener den politiske opposisjonen i landet.

Libanon «blir holdt som gissel» av Hizbollah og deres egne svært trangsynte interesser, mener opposisjonslisten «14. mars-alliansen». Ifølge den bulgarske etterforskningen rundt terrorangrepet mot israelske turister i juli i fjor, var den libanesiske terrorgruppen sterkt involvert i angrepet.

Under onsdagens regjeringsmøte ble dette ikke en gang drøftet, siden Hizbollahs eget politiske parti har en sentral posisjon i regjeringen. 14. mars-alliansen tror det nå er stor fare for at grupperingen nå havner på terrorlisten til EU, som igjen bare vil skade Libanons økonomiske, diplomatiske og sikkerhetsmessige situasjon.

– Det libanesiske folk nekter å bli holdt som gisler av Hizbollah og gå god for deres interesser om å konfrontere verden, heter det i en pressemelding.

I juni går libaneserne til valg igjen. 14. mars-alliansen nekter å stille til valg før Hizbollah går med på å avvæpning, melder Times of Israel. Det er et krav bevegelsen ikke vil gå med på.

– Som om anklagene aldri ble sagt
Omri Nir, ekspert på libanesisk politikk ved Det hebraiske universitet, mener terrorgruppens våpenmakt i Libanon gjør at ingen våger å konfrontere dem.

– Den libanesiske regjeringen prøver ikke en gang å anvende loven på Hizbollah. De overser rett og slett problemet og håper at det vil forsvinne, sier Nir.

Den libanesiske opposisjonsavisen Al-Mustaqbal er helt enig.

– Denne gangen har regjeringen totalt avskåret seg selv fra virkeligheten, som om anklagene aldri har blitt sagt. Eller kanskje denne regjeringen har bestemt seg for å fjerne Bulgaria, EU, Canada og Australia fra verdenskartet, skriver avisen ironisk om dem som har kritisert Hizbollah etter de bulgarske avsløringene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart