Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Hizbollah må inn på EUs liste over terrororganisasjoner

Kraftig røyk stiger opp fra eksplosjonsstedet på flyplassen.
Kraftig røyk stiger opp fra eksplosjonsstedet på flyplassen.
Etterforskningen i Bulgaria bekrefter at Hizbollah stod bak terrorangrepet mot israelske turister i juli 2012. En kanadisk og en australsk statsborgere deltok i angrepet. - Det er på høy tid at Hizbollah kommer inn på EUs liste over terrororganisasjoner, mener den britiske avisen The Times.

18. juli 2012 omkring klokken 17.30 ble det utløst en kraftig eksplosjon i en buss fullastet med israelske turister på flyplassen i feriebyen Burgas i Bulgaria. Fem israelere og den bulgarske buss-sjåføren ble drept. 36 israelere ble skadet, tre av dem kritisk.

Israelske talsmenn var raskt ut med å rette en anklagende pekefinger mot Iran og Hizbollah. Denne uken bekreftet myndighetene i Bulgaria – etter syv måneders etterforskning – at Hizbollah kan knyttes til angrepet.

To av de mistenkte for bombeangrepet har bodd i Libanon i flere år, men de har pass fra Canada og Australia.

– Vi har gode grunner til å anta at to av de mistenkte var medlemmer av den militante fløyen av Hizbollah, opplyser innenriksminister Tsvetan Tsvetanov til nyhetsbyrået AP. Hizbollah har hele tiden nektet at de stod bak angrepet.

– Etterforskningen bekrefter det vi har visst, at Hizbollah og deres iranske støttespillere står for en verdensomspennende kampanje med terror, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

 

Hizbollah må inn på terrorliste

Både EU og Norge har løpende kontakt med Hizbollah, som også sitter i Libanons regjering. Presset øker nå for å få Hizbollah inn på EUs liste over terrororganisasjoner.

Den britiske avisen The Times mener EU, og særlig Frankrike, er tilbakeholdne med å klassifisere Hizbollah som terrororganisasjon på grunn av gruppens store makt og innflytelse i Libanon.

– De mener det er bedre for Libanon og for regionen om Hizbollah på en eller annen måte kan være involvert i diskusjonene og at dette, over tid, kan føre til en moderasjon av deres tøffe anti-israelske holdning, skriver The Times.

Men lederartikkelens forfatter er ikke i tvil: Hizbollah er og har alltid vært en terrororganisasjon. For nesten 20 år siden var gruppen for eksempel involvert i «den verste anti-jødiske massakren i nyere historie», da den israelske ambassaden og det jødiske samfunnshuset i Buenos Aires ble bombet.

«Hizbollah fortsetter å bryte enhver internasjonal lov. I dag planlegger de uten tvil nye angrep lignende Burgas – hvor britiske statsborgere lett kan bli de neste som dør – og de blander seg i den syriske borgerkrigen på siden til tyrannen Assad,» skriver The Times.

Konklusjonen er klar: EU må erklære Hizbollah som en morderisk gjeng. Hizbollah må få høre at de må velge fred eller krig – de kan ikke få begge deler.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart