Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Er EU klar til å terrorliste Hizbollah?

Veiver Hizbollah-flagget. (Illustrasjon: Harout Arabian, flickr.com)
Veiver Hizbollah-flagget. (Illustrasjon: Harout Arabian, flickr.com)
Storbritannia har levert en offisiell søknad om å legge Hizbollah til EUs terrorliste. Tyskland og Frankrike stiller seg noe tvilende bak forslaget.

De britiske myndighetene har levert en offisiell søknad til EU om å legge Hizbollah til på unionens liste over terrororganisasjoner. USA og Israel har i flere måneder arbeidet for å overbevise EU om at dette er et riktig tiltak, skriver Times of Israel.

Bulgaria og Israel har hevdet siden fjorårets selvmordsangrep mot israelske turister i Burgas, at det var Hizbollah som stod bak. Da USAs president Barack Obama gjestet Israel i mars, gjentok han kravet til europeerne.

– Når jeg tenker på Israels sikkerhet, tenker jeg på de fem israelerne som gikk inn en buss i Bulgaria, som ble sprengt i luften på grunn av hvor de kom fra. De ble fratatt muligheten til å leve og elske, å bygge en familie. Det er derfor at ethvert land som verdsetter rettferdighet, burde kalle Hizbollah det de virkelig er: En terrororganisasjon, sa Obama den gang.

Fram til nå har tyskerne og franskmennene vært svært skeptiske til å liste den Libanon-baserte organisasjonen som en terrorgruppe. Men utenriksminister Guido Westerwelle avslører at Tyskland er på gli, siden bevisene om Hizbollahs terroraktivitet på europeisk jord blir stadig klarere.

– Tyskland er i det minste for å liste Hizbollahs militære ving som en terrororganisasjon. Det tyske standpunktet er basert på et stadig klarere bilde av faktaene og framgangen som kypriotiske myndigheter har gjort med å analysere terroraktivitetene. Siden det fryktelige terrorangrepet i Burgas i juli 2012, har vi gjennomført intensive samtaler med våre partnere. Jeg håper at de nødvendige konsultasjonene innenfor EU kan bli gjennomført raskt, forklarer han.

Paris har inntatt et liknende standpunkt og begrunner det med Hizbollahs engasjement i Syria.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart