Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Et festlokale i denne jødiske bydelen i Jerusalem, Har Nof, skal ha vært et planlagt terrormål i nær fremtid. Foto: Wikipedia.
Et festlokale i denne jødiske bydelen i Jerusalem, Har Nof, skal ha vært et planlagt terrormål i nær fremtid. Foto: Wikipedia.

Planla terrorangrep mot festlokale

Tre arabere fra Øst-Jerusalem skulle kle seg ut som ultraortodokse jøder og møte opp i bryllup eller en lignende begivenhet i et populært festlokale. Så skulle de skyte gjestene.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Dette melder Times of Israel at det israelske politiet har avdekket. I dag ble fire personer arrestert og siktet for krigsforbrytelser. De fire mistenkte gjerningspersonene er alle i alderen 19 til 21 år, og bor i Øst-Jerusalem.

Det planlagte terrormålet skal ha vært festhallen Nof i Har Nof i Jerusalem, en bydel som i stor grad er befolket at ultraortodokse jøder. Hallen rommer inntil 1.500 gjester, og politiet mener det var planlagt skyteangrep i stor skala. Mennene skal ha planlagt å ankomme utkledd som ultraortodokse jøder med skytevåpen skjult under draktene sine, for så å åpne ild mot gjestene.

En av de tre som opprinnelig skal ha planlagt angrepet skal ha trukket seg fra planen, og en fjerde person skal ha blitt rekruttert av de to andre. Alle fire er nå arrestert.

Politiet har dokumentert at de mistenkte hadde anskaffet seg to maskingevær fra en palestinsk våpenhandler på Vestbredden, at de hadde drevet pengeinnsamling for å betale våpnene, og at tre av dem hadde vært på befaring på det planlagte åstedet.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart