Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

En video som hyller drap på israelske soldater ble sendt på Hamas sin tv-kanal samme dag som de inngikk avtale om å gå i palestinsk samlingsregjering med Fatah. (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube.)
En video som hyller drap på israelske soldater ble sendt på Hamas sin tv-kanal samme dag som de inngikk avtale om å gå i palestinsk samlingsregjering med Fatah. (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube.)

– Hamas vil fortsette å kidnappe israelske soldater

Det uttalte Hamas-leder Ismail Haniyeh i et avisintervju 15. april, samtidig som han fortalte om den nært forestående avtalen om å gå i palestinsk samlingsregjering sammen med Fatah. Samme dag som avtalen ble inngått, viste Hamas sin tv-kanal en video som hyllet drap på israelske soldater.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Forsoningsavtalen mellom Fatah og Hamas kom som en overraskelse på de fleste da den ble offentliggjort 23. april, men Hamas-leder Ismail Haniyeh hadde allerede 15. april uttalt i et avisintervju at en slik avtale var nært forestående. I det samme intervjuet uttalte han at Hamas ville fortsette å ha kidnapping av israelske soldater på agendaen.

 

– Har kidnapping på agendaen

De palestinske selvstyremyndighetenes egen avis Al-Hayat Al-Jadida skrev 16. april at Hamas sin statsminister på Gaza dagen før hadde uttalt at en forsoningsavtale mellom Hamas og Fatah snart ville bli implementert.

”Haniyeh understreket at dette neste skrittet ville komme til å være ulikt det som har hendt før, og at det denne gangen ikke bare ville bli møter, men fremgang gjennom intensive skritt, mot fullførelsen av forsoningen og implementering av det man tidligere har vært enige om”, skrev avisen, og siktet til at lignende forsoningsavtaler har blitt inngått tidligere også, uten at de har blitt fulgt opp i praksis.

Videre siterte avisen Haniyeh slik:

– Kidnapping av israelske soldater en en del av agendaen for den palestinske motstandskampen og for Hamas, og dette vil fortsette så lenge det finnes palestinske fanger i israelske fengsler.

 

”Vår innhøstning er deres hoder”

Da forsoningsavtalen ble inngått og offentliggjort for omverdenen 23. april, sendte Hamas samme dag en video på sin tv-kanal Al-Aqsa TV som viser skuespillere som fremstiller at en snikskytter fra Hamas sikter seg inn på israelske soldater på Gaza-stripen og skyter dem i hodet, en etter en.

Mens skuddene faller, vises en tekst på skjermen: ”Dere vil ende opp i helvete.”

Til slutt vises en annen tekst: ”Vår innhøstning er deres hoder”.

Det er Palestinian Media Watch som har oversatt avisintervjuet og videoen fra arabisk til engelsk. På deres nettsider kan du se opptak av videoen, som av YouTube er ilagt aldersgrense på grunn av sterke scener.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart