Skjermump av Kadafi Zamans Twitter-melding 29. juli 2014.
Skjermump av Kadafi Zamans Twitter-melding 29. juli 2014.

TV2-journalist demoniserer Israel

TV2-journalisten Kadafi Zaman bruker sin offisielle Twitter-profil til å utpeke Israel som "alle statsterroristers far og mor". Zamans familie er fra Pakistan, hvor sivile tapstall bare de siste årene har vært mange ganger flere enn alle palestinere drept siden 1987.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Norske mediers kampanjejournalistikk mot Israel når stadig nye lavmål. Når alle journalistene jakter i flokk, føler noen behov for å tute ekstra høyt. Tirsdag 29. juli kom Kadadi Zaman, journalist i TV2 og tidligere journalist i VG og Stavanger Aftenblad, med følgende utblåsing på Twitter.

«Israel er alle statsterroristers far og mor. Å drepe forsvarsløse kvinner og barn er umenneskelig. Å kalle urett for urett er en menneskerett.»

La oss for et øyeblikk tenke at Israel alene kunne holdes ansvarlig for lidelsene vi nå ser på Gaza-stripen. Det er selvsagt en helt uhørt premiss, men la oss bruke det for argumentets skyld. Kan ikke Zaman likevel sammenligne? Han kan jo begynne med terrortallene for landet der hans egne foreldre kom fra til Norge.

I 2011 skrev BBC at det var en selvmordsbomber i Pakistan gjennomsnittlig hver uke, og at 35.000 mennesker var drept siden 11. september 2001.

For krigen i Nordvest-Pakistan gir Wikipedia følgende oversikt over drepte.

Nettstedet Satp.org gir følgende oversikt over terrordrepte sivile, sikkerhetsstyrker og terrorister/opprørere i perioden 2003 til og med 27. juli 2014.

Nettstedet blir drevet fra India, og kunne dermed ha interesse av å fremstille Pakistan i et dårlig lys, men tallene ser ut til å samsvare med tallene til BBC og de ulike kildene som er gjengitt og lenket til i Wikipedia-artikkelen.

Hittil i år er altså tre tusen pakistanere drept i vold og terror. Men Pakistan er ikke statsterroristers far og mor?

Det er helt sikkert urettferdig å gi pakistanske myndigheter ansvaret for alle de drepte sivile. Men nettsiden costsofwar.org skriver: «De pakistanske sikkerhetsstyrkene har også drept sivile med granater, direkte ild og med bomber mens de rammet militante… Noen år ser det ut som om pakistanske sikkerhetsstyrker var ansvarlige for flertallet av de drepte sivile.» Nettstedet skriver at minst 52.000 pakistanere er drept siden 2004.

I alle Israels konflikter med palestinerne siden 1987 og frem til dags dato, inkludert alle de tre Gaza-krigene i 2009, 2012 og 2014, er under 10.000 palestinere drept, en stor andel av disse stridende som selv valgte å ta opp våpen mot en overlegen militær fiende. Dette er halvparten av antallet sivile drept i Pakistan mellom 2003 og 2014. Er disse dødstallene ukjent for Zaman?

De sivile lidelsene på Gaza-stripen er dypt tragiske, og må opphøre straks. Det skjer dersom Hamas stanser sine rakettangrep. Å gi Israel alene ansvaret er dypt urettferdig. Å fremstille Israel som den største misbruker av vold er klart demoniserende.

  • Send din saklige klage til TV2 til e-post 02255@tv2.no.

Så lenge kampene fortsatt raser, er det fortsatt slik at de israelske forsvarsstyrkene, følger reglene for krigføring “godt over gjennomsnittlig” i forhold til hva som er vanlig ellers i verden.

Israel er ikke den slemmeste gutten i gata når de fører krig, konkluderer Cecilie Hellestveit, en av Norges fremste eksperter på krigens folkerett. Hør henne begrunne dette i foredraget under.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart