Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Irans øverste leder Ayatollah Khamenei sammen med en av soldatene som ble drept i et luftangrep i Syria søndag, Jihad Mughniyeh. (Foto: @khamenei_ir, Twitter)
Irans øverste leder Ayatollah Khamenei sammen med en av soldatene som ble drept i et luftangrep i Syria søndag, Jihad Mughniyeh. (Foto: @khamenei_ir, Twitter)

Iran truer Israel med hevnangrep

- Israel bør forvente ”grusomme lynnedslag”, uttalte lederen for revolusjonsgarden i dag.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Iranske myndighetspersoner kommer nå med kraftige trusler om gjengjeldelsesaksjoner overfor Israel, etter at en av deres generaler og flere iranske soldater søndag ble drept i et luftangrep som flere utenlandske kilder mener Israel sto bak.

Truslene fremsettes etter at regimets øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, tirsdag postet bilder på Twitter av seg selv sammen med en av soldatene som ble drept i luftangrepet. Soldaten var sønn av en tidligere militær leder i Hizbollah. Bildet viser en relasjon mellom ham og Khamenei, og på denne måten kommuniserer ayatollahen at luftangrepet har berørt ham personlig.

Revolusjonsgardens sjef Mohammad Ali Jafari uttalte at Israel bør forvente ”grusomme lynnedslag”, ifølge det iranske nyhetsbyrået Tasnim. Han sa også at Iran vil utvide sin støtte til muslimske krigere i Midtøsten ”inntil sionistregimet til slutt kollapser”.

Ordføreren i det iranske parlamentet, Ali Larijani, anklaget Israel for å stå bak ”alle terrorhandlinger i Midtøsten”, og sa at ”nødvendige skritt må tas i disse sakene”, melder Press TV.

De iranske nyhetsbyråenes meldinger er referert av Times of Israel.

Israelske myndigheter har ikke villet kommentere utspillene, men det er kjent at beredskapen er trappet opp i nordområdene, blant annet ved at rakettforsvaret er styrket i nord.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart