Israelsk tv viser direktebilder av sanitetssoldater som pleier de skadde etter Hizbollah-angrepet. (Via Twitter)
Israelsk tv viser direktebilder av sanitetssoldater som pleier de skadde etter Hizbollah-angrepet. (Via Twitter)

Hizbollah gikk til massive rakettangrep mot Israel

To israelske soldater ble drept, og syv skadet og innlagt på sykehus, etter rakettangrep fra Libanon onsdag. Et israelsk bolighus er også truffet av en granat. Hizbollah har tatt på seg ansvaret for angrepene.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

En israelsk militær patruljebil i Har Dov-regionen nær grensen mot Libanon, ble onsdag formiddag klokken 11.35 lokal tid truffet av antitankmissiler. Det melder israelske og internasjonale medier. IDF opplyser at det ble avfyrt minst fem missiler mot patruljen, som ikke hadde pansret kjøretøy.

To israelske soldater ble drept i angrepet. Syv andre ble skadet i angrepet og brakt til sykehus. Fem av dem slapp fra det med lettere skader.

Angrepet skjedde i et område der det ikke finnes grensegjerde, skriver Times of Israel.

Samtidig som patruljen ble angrepet, ble flere israelske militærposter både i det samme området og ved Hermon-fjellet beskutt med granater.

Ha’aretz melder at en av granatene har truffet et israelsk hjem i landsbyen Ghajar, og forårsaket brannskader.

 

Evakueringer og sikkerhetstiltak

Granatangrepene skal ha fortsatt utover ettermiddagstimene onsdag, etter hvert hovedsakelig ved Hermon-fjellet.

Hizbollah har tatt på seg ansvaret for alle angrepene.

En israelsk militærbase på Hermon-fjellet ble evakuert etter å ha blitt truffet av en granat.

Israelske skolebarn i den rammede regionen ble sendt hjem da angrepene startet. Fotturister i fjellområdene og skiturister i Hermon-anlegget ble evakuert. Innbyggerne i byen Metula og i kibbutzene i nærheten av den ble instruert til å holde seg innendørs. Flyplassene i Rosh Pina og Haifa ble stengt for trafikk.

 

IDF gikk til motangrep

Israels statsminister Benjamin Netanyahu kommenterte angrepene fra en seremoni han deltok på i dag i Sderot, kort vei fra Gaza-grensen.

– I dette øyeblikket gjengjelder IDF angrepene mot Israels nordlige grense. Jeg oppfordrer de som vil utfordre vår sikkerhet til å ta en kikk på Gaza-stripen og på hendelsene som utspant seg der i fjor sommer. Hamas led tunge tap, de tyngste siden de ble etablert. IDF er klare til å utvise kraft på alle fronter, uttalte statsministeren.

Netanyahu forkortet besøket i Sderot, og dro videre til krisemøte med forsvarsminister Moshe Ya’alon i forsvarsdepartementets hovedkvarter i Tel Aviv.

IDFs gjengjeldelsesangrep mot Hizbollah-baser på libanesisk side av grensen omfatter ifølge libanesiske medier minst 22 artilleriangrep mot mål ved tre landsbyer i grenseområdet.

IDF opplyser på Twitter at de har angrepet Hizbollah-baser både fra luften og fra bakken.

En IDF-talsmann har antydet at den israelske responsen på angrepet kanskje ikke er over, og uttalt at Israel vil komme til å fortsette å svare dersom Hizbollah skulle gjennomføre nye angrep.

 

FN-soldat drept

En spansk FN-soldat ble drept i kryssilden i forbindelse med et av de israelske motangrepene. UNIFIL har bekreftet at en av deres mannskaper er drept, og det er libanesiske medier som melder at vedkommende er spansk. Hvilken side skuddene som traff FN-soldaten kom fra, eller andre omstendigheter rundt soldatens død, er ikke gjort kjent.

 

Fire raketter tirsdag

Tirsdag ble det avfyrt minst to raketter fra Syria mot Israel, noe som blant annet førte til at skisportsanlegget på Hermon-fjellet ble evakuert.

Tirsdag kveld og natt til onsdag responderte det israelske forsvaret på angrepene, ved å militærposter grenseområdet tilhørende det syriske Assad-regimet.

– IDF holder den syriske regjeringen ansvarlig for alle angrep fra dens land, og vil bruke alle nødvendige midler for å forsvare israelske sivile. Slik grove brudd på Israels suverenitet vil ikke bli tolerert, skrev forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Syriske opprørere opplyste onsdag morgen at IDF hadde truffet to syriske militærbaser i Quneitra-regionen og en i nærheten av den internasjonale flyplassen i Damaskus.

Det har vært ventet at Hizbollah ville komme med en form for angrep mot Israel som gjengjeldelse etter luftangrepet mot en konvoi med mannskaper fra Hizbollah og Iran forrige søndag, et angrep som tilskrives Israel uten at de offisielt har tatt på seg ansvaret for det.

En fyldig gjennomgang av dagens hendelser finner du på Times of Israels live-blog.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart