Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Mannen på bildet er en av ”journalistene” som ble drept under Gaza-krigen

Denne mannen ble presentert som sivil journalist etter at han ble drept under Gaza-krigen 2014. (Foto: Skjermdump fra YouTube via Jpost.com)
Denne mannen ble presentert som sivil journalist etter at han ble drept under Gaza-krigen 2014. (Foto: Skjermdump fra YouTube via Jpost.com)
Nesten halvparten av de 17 journalistene som ble drept under Gaza-krigen 2014 var tilknyttet Hamas eller Islamsk Jihad.

Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center i Tel Aviv holder på med en detaljert gjennomgang av identiteten til dem som ble drept under Gaza-krigen sommeren 2014. Torsdag publiserte informasjonssenteret en rapport om 17 drepte som palestinske talsmenn har hevdet var journalister.

 

”Sannhetens helter”?

Det var Gaza-myndighetenes informasjonskontor som en uke etter den 50 dager lange krigen sommeren 2014 publiserte en liste med 17 navn på angivelige journalister som hadde blitt drept under krigshandlingene. De ble presentert som ”sannhetens helter”.

Den nye rapporten viser at ikke alle disse 17 var i sivil tjeneste likevel.

”Åtte av de 17 navnene var operative i Hamas og Islamsk Jihad, eller arbeidet i Hamas’ media”, fortelles det i rapporten, som foreløpig bare er publisert på hebraisk av granskerne, men som refereres på engelsk av blant andre Jerusalem Post.

 

– Forsøkte å skjule terrorist-identitet

”Den palestinske journalistunionen og informasjonskontoret i Gaza forsøkte å skjule terrormannskapenes identitet som militante terrorister, og å presentere dem som journalister på alle måter”, heter det i rapporten.

To av de åtte var væpnede, uniformerte aktive medlemmer av Hamas og Islamsk Jihads væpnede styrker, og utførte PR-oppdrag iført krigsuniformer. Mannen på bildet i denne artikkelen er en av dem. Abdullah Murtaja var aktiv i Izzadin al-Kassam Brigadenes Shajiahbataljon, hvor han tjente i PR-avdelingen. Bildet er hentet fra en video på YouTube som ble publisert i oktober, der han leser opp testamentet sitt. Den andre var medlem av Islamsk Jihads væpnede fløy.

Fire var medlemmer av Hamas eller Islamsk Jihad som arbeidet med medier som er forbundet med de to organisasjonene og lokal presse i Gaza.

To var sivile ansatte i Hamas’s Al-Aqsa TV, og avisen og nettstedet Al-Risala.

 

– Absurd å kalle dem journalister

Lederen for senteret som står bak rapporten, Reuven Erlich, sammenligner disse åtte ”journalistenes” rolle med Den islamske statens kameramenn som filmer halshugging av gisler.

– Det er absurd å kalle dem journalister. Det faktum at det finnes noen i verden som kjøper disse løgnene, er en skandale, sier han.

– De som kjøpte dette har ikke verktøyene som trengs for å undersøke navnene. Dette har ikke vært en lett jobb for oss. Det har tatt oss en måned med granskningsarbeid, forteller han.

Konklusjonen hans er at den palestinske listen over 17 ”journalister” er manipulerende.

– De som gjør PR for væpnede organisasjoner i Gaza mens de tjener i de væpnede avdelingene, er terrorister med kameraer, ikke journalister.

 

Seks journalister drept på jobb

Det erkjennes i rapporten at seks av de ni faktiske journalistene på listen dessverre ble drept mens de var på arbeid for å dekke konflikten. De resterende ble drept under krigshandlingene mens de var hjemme eller på reise, uten at dette hadde sammenheng med deres arbeid. Disse døde fordi de oppholdt seg i et tettbefolket område der det pågikk kamper mellom IDF og terrororganisasjonene. Rapporten påpeker at terroristene brukte sivile som menneskelige skjold.

To av de seks journalistene som faktisk ble drept på jobb, var nyhetsbyrået APs fotograf Simone Camilli og den palestinske tolken Ali Shehda Abu Afash. De ble drept under en våpenhvile, mens de dekket det palestinske politiets arbeid med å nøytralisere udetonerte israelske eksplosiver. Ingen IDF-styrker var i området da de ble drept.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart