Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Innbyggere ved Gaza-grensen: – Vi hører at det graves tunneler under bakken

Dette er en av terrortunnelene som tidligere er blitt avdekket av IDF. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Dette er en av terrortunnelene som tidligere er blitt avdekket av IDF. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Det israelske forsvaret er i gang med nye skritt i kampen mot tunneltrusselen fra Hamas.

Lokale israelske innbyggere i nærheten av Gaza-grensen sier at de kan høre lyder fra gravearbeid under jorden, ifølge Jerusalem Post. Vitnene forteller at gravingen foregår uavbrutt.

– Vi har lagt fram klager på dette for sikkerhetsstyrkene, som ser nærmere på saken, sier en kilde til Jerusalem Posts hebraiskspråklige søsterpublikasjon Ma’ariv.

 

Tror det vil komme ny krig

Dette kommer fram like etter at enda et rakettangrep mot Israel ble begått av terrorister i Gaza. Slike angrep har skjedd tre ganger på mindre enn to uker. De lokale innbyggerne i grenseområdet er ikke i tvil om at det vil måtte komme en ny krig mot Hamas. Spørsmålet er bare når.
Allerede i oktober bekjentgjorde Hamas at de jobber med å bygge ut nye underjordiske terrortunneler fra Gaza til Israel. Tunnelene skal etter Hamas’ plan brukes til å infiltrere Israel med væpnede styrker. Det israelske forsvaret avdekket og ødela over 30 slike tunneler under Gaza-krigen 2014.

 

Ny teknologi for å møte tunneltrusselen

– Vi kommer til å løse utfordringen fra terrortunnelene, sa generalmajor Nimrod Shefer under den forsvarspolitiske Herzliya-konferansen i helgen.

Han viser til at det nettopp er utviklet et nytt, sensorbasert overvåkingssystem som skal gjøre det mulig for Israel å registrere aktivitet under bakken. Slik skal nye tunneler avsløres allerede mens utgravingen foregår, før de er ferdige. Offiseren sier at forsvaret allerede har begynt å utplassere komponenter til det nye systemet langs Gaza-grensen.

– Vi har teknologien i hendene våre. På samme måte som vi løste utfordringen med å avskjære raketter i luften, vil vi løse utfordringen med de underjordiske tunnelene, sa han.

Samtidig understreket han at det er viktigere enn noen gang med et sterkt forsvar som står parat til innsats, fordi Hizbollah og Hamas ruster opp våpenlagrene sine.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart