En av de arresterte etter fredagens opptøyer føres bort av politiet. (Foto: Det israelske politiet via Times of Israel)

Kaster bensinbomber, fyrverkeri og steiner i Øst-Jerusalem

Voldelige opptøyer har preget dagen og kvelden i Øst-Jerusalem.

Flere titalls maskerte opprørere angrep fredag kveld israelske politistyrker i Øst-Jerusalem, ifølge den hebraiske nettavisen Walla, som refereres av Times of Israel. Opprørerne skal ha kastet bensinbomber, fyrverkeri og steiner mot mannskaper fra grensepolitiet i bydelene Jabel Mukaber og Isawiyah.

Fredag ettermiddag var det også omfattende opptøyer i Jabel Mukaber. Da ble tre israelske grensepolitimenn og en palestinsk opprører skadet. Ifølge politiet startet det med at grensepolitiet ble bombardert med bensinbomber og steiner i bydelen Øst-Talpiot. Sikkerhetsstyrkene jaget opprørerne mot bydelen ved siden av, Jabel Mukaber. Der ble de møtt av et stort antall unge menn som hadde satt fyr på bildekk og en søppelcontainer, og som gikk i voldelig konfrontasjon med styrkene. Da opprørerne kastet en bensinbombe på grensepolitiets bil, ble tre av grensepolitimennene skadet. Tre personer ble arrestert i opptøyene. Dette fant sted like i nærheten av stedet der en israelsk mann ble drept i et steinkasterangrep søndag.

Ved Damaskus-porten til Gamlebyen var det også opptøyer fredag. Om lag 200 palestinere demonstrerte der etter å ha blitt avvist fra å komme inn på Tempelhøyden. Israelske sikkerhetsstyrker ga kun menn over 40 år adgang til Tempelhøyden denne dagen, av sikkerhetshensyn etter en rekke opptøyer de siste dagene.

Flere steder i Jerusalem forekom det steinkasting mot sikkerhetsstyrker i løpet av dagen.

Israelske myndigheter har gitt grensepolitiet klarsignal til å innkalle reservister for å styrke antallet mannskaper i Jerusalem ytterligere.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart