Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Nytt knivangrep i Gamlebyen

På dette gatehjørnet i Jerusalems gamleby gikk en palestinsk kvinne til knivangrep mot israelere onsdag 7. oktober. (Foto: TPS, Tazpit)
På dette gatehjørnet i Jerusaems gamleby gikk en palestinsk kvinne til knivangrep mot israelere onsdag 7. oktober. (Foto: TPS, Tazpit)
Palestinsk kvinne angrep israelsk mann med kniv ved Løveporten i Gamlebyen i Jerusalem onsdag formiddag. Samtidig unnslapp en israelsk kvinne lynsjeforsøk på Vestbredden. Terrorbølgen fortsetter.

Terrorangrepet skjedde like i nærheten av åstedet for det dødbringende angrepet lørdag, ifølge Times of Israel og nyhetsbyrået Tazpit.

Det var en 18 år gammel palestinsk kvinne som trakk kniv på hjørnet av gaten Via Dolorosa, like i nærheten av Løveporten i Gamlebyen i Jerusalem. Hun knivstakk en 36 år gammel israelsk mann i overkroppen. Han forsvarte seg ved å trekke våpen og skyte angriperen. Offeret er moderat skadet. Angriperen er kritisk skadet. Ambulansepersonell fra Magen David Adom bar dem begge til torgplassen ved siden av Vestmuren, der de fikk førstehjelp. Etterpå ble de begge fraktet til Hadassah-sykehuset.

Angrepet kom bare noen timer etter at israelske myndigheter hadde gjenåpnet adgangen til Gamlebyen for palestinere, etter to dager med restriksjoner. Kvinnen hadde ifølge politiet klart å komme seg gjennom sikkerhetssjekk uten å bli avslørt.

Politiet evakuerte alle jøder fra Tempelhøyden umiddelbart etter angrepet.

 

Kvinne skadet i steinkasterangrep

Steinkastere angrep onsdag morgen israelske biler langs veien mellom Jerusalem og Tekoa på Vestbredden, like utenfor byen Beit Sahour, nær Betlehem. Gjerningsmennene hadde lagt en barriere av steiner i veien for å stanse trafikken. De kastet steiner mot bilene, og sju biler ble skadet. Dette rapporterer Times of Israel og Jerusalem Post.

Den 38 år gamle israelske kvinnen Rivi Lev Ohayon ble forsøkt dratt ut av bilen etter at hun måtte stoppe for barrieren.

– Jeg klarte mirakuløst å unnslippe et lynsjeforsøk, sier kvinnen til Ynetnews.com.

– Jeg kjørte først i en rekke av flere biler, og 50 meter fra kontrollposten i Beit Sahour sto omtrent ti personer i veien. Alle holdt steiner. Ti andre personer i 20-årene kom gående bakfra. Jeg så en av dem stå rett foran meg og løfte en stor stein. Jeg tenkte at han kom til å drepe meg, forteller kvinnen.

Hun forsøkte å snu bilen for å komme seg unna, da omtrent ti personer angrep bilen hennes. De knuste frontruten, og en av dem klarte å åpne døren og sparke henne flere ganger. Før de klarte å dra henne ut av bilen, klarte hun å kjøre bort, lettere skadet.

Innbyggerne i den jødiske bosetningen Tekoa ble bedt av politiet om å holde seg hjemme resten av onsdag formiddag etter angrepet.

Veistrekningen fra Jerusalem til Tekoa har vært åsted for en serie angrep mot israelske biler de siste ukene, mens spenningsnivået har eskalert på Vestbredden og i Jerusalem.

 

Rivi Lev Ohayon (38) ble forsøkt dratt ut av bilen i et steinkasterangrep onsdag. (Foto: Tekoa Security)
Rivi Lev Ohayon (38) ble forsøkt dratt ut av bilen i et steinkasterangrep onsdag. (Foto: Tekoa Security)

 

Israelere skjøt palestinsk steinkaster

En gruppe israelere var ifølge politiet vitner til steinkasterangrepet ved Beit Sahour. De trakk våpen og avfyrte skudd mot angriperne. En 18 år gammel palestiner som var med på steinkastingen, ble truffet. Røde Halvmåne opplyser til AFP at tilstanden til den skadde er stabil. Det israelske forsvaret leter etter dem som skjøt, ifølge Times of Israel.

 

Hendelser natt til onsdag:

– Politiet avdekket 15 molotov-coctails som var klare til bruk på taket av et hus i den arabiske bydelen A-Tur i Øst-Jerusalem. I det samme området fant politiet brannbomber på taket av en moské dagen før.

– Syv palestinere i Øst-Jerusalem ble arrestert, mistenkt for å ha deltatt i opptøyer og angrep mot israelere.

– En israelsk mann skrev på Facebook at to molotov-coctails ble kastet mot bilen hans mens han kjørte langs motorveien Route 6, en av hovedveiene fra nord til sør i Israel. Han klager over at politiet brukte en halv time på å respondere. Angrepet skjedde i nærheten av den arabiske byen Tira. Bombene skal ha truffet veien uten å forårsake skader på personer eller biler. Saken etterforskes.

 

Bakgrunn:

Spenningsnivået har eskalert de siste dagene, etter at et jødisk foreldrepar ble skutt langs en vei på Vestbredden torsdag, og to menn ble drept i knivangrep i Jerusalem lørdag. Gamlebyen ble i to dager stengt for palestinske borgere som ikke bor eller jobber innenfor bymuren, men disse restriksjonene ble tirsdag opphevet som lovet.

Her kan du lese om hendelser tirsdag, da det blant annet var opptøyer i Jaffa i Sentral-Israel.

Her kan du lese hva som skjedde mandag.

Les også hvordan Abbas og Netanyahu på hvert sitt vis forholder seg til terrorbølgen.

Her kan du lese om en del av hendelsene som utspant seg i helgen.

Her kan du lese om de politiske reaksjonene på israelsk og palestinsk side søndag.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart