NB! Mindre enn 100 ledige billetter til Gamle Logen onsdag

Det vil sannsynligvis IKKE bli anledning til å kjøpe billetter ved inngangen.

Bestill din billett på forhånd nå!

Skjermdump fra Ha'aretz.

Seks politimenn skadet under opptøyer i Jaffa

Voldelig demonstrasjon i Jaffa avslutter nok en dag med opptøyer og uro mange steder i Israel og på Vestbredden.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

”I ånd og blod vil vi frigjøre al-Aqsa”, ropte arabiske demonstranter taktfast mens de viftet med palestinske flagg under en massedemonstrasjon i Jaffa, kystbyen utenfor Tel Aviv som har både jødiske og arabiske innbyggere og som ellers er kjent som et godt eksempel på fredelig sameksistens.

Demonstrasjonen tirsdag kveld foregikk på hovedtorget i byen, og var arrangert av Den islamske bevegelsen. Budskapet var rettet mot Israels angivelige provokasjoner på Tempelhøyden den senere tiden. Israelske styrker har grepet inn mot væpnede og steinkastende palestinske opprørere som har forsøkt å hindre jøder og turister i å besøke plassen. Palestinske oppviglere sprer rykter om at Israel forsøkter å endre status quo, og at det planlegges å rive al-Aqsa moskeen for å bygget jødenes tredje tempel. Netanyahu har gang etter gang tilbakevist ryktene, senest i ettermiddag.

Demonstrasjonen ble arrangert uten at noen hadde søkt om tillatelse på forhånd. Politiet lot likevel arrangementet pågå til å begynne med, men etter hvert tok demonstrasjonen en voldelig vending. Flere maskerte demonstranter begynte å kaste steiner mot politiet, som da aksjonerte for å oppløse folkemengden. Demonstrantene blokkerte også veier med søppelcontainere og bildekk, ifølge Times of Israel. Seks politimenn ble lettere skadet av steinkasting, ifølge Ha’aretz. Seks demonstranter ble arrestert. En buss og en bil ble også skadet, ifølge Ynetnews.com. Dette er de første opptøyene i Sentral-Israel i den pågående terrorbølgen.

I tillegg til de seks politimennene ble også minst to israelske soldater og en israelsk toåring skadet i løpet av dagen.

Minst 50 palestinere ble skadet i sammenstøtene, ble det meldt tirsdag kveld i israelske medier. Det palestinske nyhetsbyrået Ma’an har onsdag formiddag oppjustert tallet til så mange som 129 palestinere.

 

Her er noen av de hendelsene som har blitt rapportert i løpet av tirsdag:

– En palestiner som nærmet seg grensegjerdet til bosetningen Har Adar ble skutt og moderat skadet da han ignorerte grensepolitiets ordre om å stanse tirsdag kveld.

– Like før dette ble en israelsk soldat skadet av steinkastere ved bosetningen Tekoa.

– To jødiske tenåringer på 16 og 18 år ble arrestert tirsdag ettermiddag for å ha blokkert en vei på Vestbredden.

– En palestinsk mann ble arrestert i Jerusalem for å ha kastet steiner på politistyrker i nærheten av bydelen Shuafat tirsdag ettermiddag.

– En israelsk soldat ble lettere skadet da han ble truffet i hodet av en stein under steinkasterangrep fra palestinere ved kontrollposten Kalandiya nær Jerusalem tirsdag ettermiddag. Det pågikk omfattende steinkasting og opptøyer på stedet fra formiddagen av. Flere titalls palestinere skal være skadet, blant annet av inhalering av tåregass, et av sikkerhetsstyrkenes midler for å få kontroll over situasjonen.

– Palestinere kastet steiner mot politiet i bydelen Beit Hanina nord i Jerusalem tirsdag ettermiddag.

– En jødisk vinbonde på Vestbredden anmeldte tirsdag ettermiddag hærverk mot plantasjen sin. Flere vinranker skal være ødelagt, noen av dem rykket opp med rot.

– Det oppsto opptøyer etter begravelsen til den 13 år gamle palestinske gutten som utilsiktet ble drept av israelske styrker dagen før. Ifølge palestinske kilder skal tre tenåringer ha blitt skutt og skadet i opptøyene. Dette er ikke bekreftet fra israelsk hold.

– Flere titalls palestinske barn og tenåringer kastet steiner og molotov-coctails fra Jilazoun på Vestbredden mot den jødiske bosetningen Beit El og mot biler som passerte i nærheten. En av angriperne ble arrestert av IDF.

– En to år gammel israelsk jente ble lettere skadet da bilen hun satt i ble truffet av en stein i nærheten av bosetningen Eli på Vestbredden.

Nyhetsoppsummeringen er hentet fra Times of Israel, Ynetnews.com og Ha’aretz.

Spenningsnivået har eskalert de siste dagene, etter at et jødisk foreldrepar ble skutt langs en vei på Vestbredden torsdag, og to menn ble drept i knivangrep i Jerusalem lørdag. Gamlebyen ble i to dager stengt for palestinske borgere som ikke bor eller jobber innenfor bymuren, men disse restriksjonene ble tirsdag opphevet som lovet.

Her kan du lese om en del av det som skjedde mandag.

Les også hvordan Abbas og Netanyahu på hvert sitt vis forholder seg til terrorbølgen.

Her kan du lese om en del av hendelsene som utspant seg i helgen.

Her kan du lese om de politiske reaksjonene på israelsk og palestinsk side søndag.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart