Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Seks politimenn skadet under opptøyer i Jaffa

Skjermdump fra Ha'aretz.
Voldelig demonstrasjon i Jaffa avslutter nok en dag med opptøyer og uro mange steder i Israel og på Vestbredden.

”I ånd og blod vil vi frigjøre al-Aqsa”, ropte arabiske demonstranter taktfast mens de viftet med palestinske flagg under en massedemonstrasjon i Jaffa, kystbyen utenfor Tel Aviv som har både jødiske og arabiske innbyggere og som ellers er kjent som et godt eksempel på fredelig sameksistens.

Demonstrasjonen tirsdag kveld foregikk på hovedtorget i byen, og var arrangert av Den islamske bevegelsen. Budskapet var rettet mot Israels angivelige provokasjoner på Tempelhøyden den senere tiden. Israelske styrker har grepet inn mot væpnede og steinkastende palestinske opprørere som har forsøkt å hindre jøder og turister i å besøke plassen. Palestinske oppviglere sprer rykter om at Israel forsøkter å endre status quo, og at det planlegges å rive al-Aqsa moskeen for å bygget jødenes tredje tempel. Netanyahu har gang etter gang tilbakevist ryktene, senest i ettermiddag.

Demonstrasjonen ble arrangert uten at noen hadde søkt om tillatelse på forhånd. Politiet lot likevel arrangementet pågå til å begynne med, men etter hvert tok demonstrasjonen en voldelig vending. Flere maskerte demonstranter begynte å kaste steiner mot politiet, som da aksjonerte for å oppløse folkemengden. Demonstrantene blokkerte også veier med søppelcontainere og bildekk, ifølge Times of Israel. Seks politimenn ble lettere skadet av steinkasting, ifølge Ha’aretz. Seks demonstranter ble arrestert. En buss og en bil ble også skadet, ifølge Ynetnews.com. Dette er de første opptøyene i Sentral-Israel i den pågående terrorbølgen.

I tillegg til de seks politimennene ble også minst to israelske soldater og en israelsk toåring skadet i løpet av dagen.

Minst 50 palestinere ble skadet i sammenstøtene, ble det meldt tirsdag kveld i israelske medier. Det palestinske nyhetsbyrået Ma’an har onsdag formiddag oppjustert tallet til så mange som 129 palestinere.

 

Her er noen av de hendelsene som har blitt rapportert i løpet av tirsdag:

– En palestiner som nærmet seg grensegjerdet til bosetningen Har Adar ble skutt og moderat skadet da han ignorerte grensepolitiets ordre om å stanse tirsdag kveld.

– Like før dette ble en israelsk soldat skadet av steinkastere ved bosetningen Tekoa.

– To jødiske tenåringer på 16 og 18 år ble arrestert tirsdag ettermiddag for å ha blokkert en vei på Vestbredden.

– En palestinsk mann ble arrestert i Jerusalem for å ha kastet steiner på politistyrker i nærheten av bydelen Shuafat tirsdag ettermiddag.

– En israelsk soldat ble lettere skadet da han ble truffet i hodet av en stein under steinkasterangrep fra palestinere ved kontrollposten Kalandiya nær Jerusalem tirsdag ettermiddag. Det pågikk omfattende steinkasting og opptøyer på stedet fra formiddagen av. Flere titalls palestinere skal være skadet, blant annet av inhalering av tåregass, et av sikkerhetsstyrkenes midler for å få kontroll over situasjonen.

– Palestinere kastet steiner mot politiet i bydelen Beit Hanina nord i Jerusalem tirsdag ettermiddag.

– En jødisk vinbonde på Vestbredden anmeldte tirsdag ettermiddag hærverk mot plantasjen sin. Flere vinranker skal være ødelagt, noen av dem rykket opp med rot.

– Det oppsto opptøyer etter begravelsen til den 13 år gamle palestinske gutten som utilsiktet ble drept av israelske styrker dagen før. Ifølge palestinske kilder skal tre tenåringer ha blitt skutt og skadet i opptøyene. Dette er ikke bekreftet fra israelsk hold.

– Flere titalls palestinske barn og tenåringer kastet steiner og molotov-coctails fra Jilazoun på Vestbredden mot den jødiske bosetningen Beit El og mot biler som passerte i nærheten. En av angriperne ble arrestert av IDF.

– En to år gammel israelsk jente ble lettere skadet da bilen hun satt i ble truffet av en stein i nærheten av bosetningen Eli på Vestbredden.

Nyhetsoppsummeringen er hentet fra Times of Israel, Ynetnews.com og Ha’aretz.

Spenningsnivået har eskalert de siste dagene, etter at et jødisk foreldrepar ble skutt langs en vei på Vestbredden torsdag, og to menn ble drept i knivangrep i Jerusalem lørdag. Gamlebyen ble i to dager stengt for palestinske borgere som ikke bor eller jobber innenfor bymuren, men disse restriksjonene ble tirsdag opphevet som lovet.

Her kan du lese om en del av det som skjedde mandag.

Les også hvordan Abbas og Netanyahu på hvert sitt vis forholder seg til terrorbølgen.

Her kan du lese om en del av hendelsene som utspant seg i helgen.

Her kan du lese om de politiske reaksjonene på israelsk og palestinsk side søndag.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart