Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Bengt-Ove Nordgård (innfelt) havnet midt i terrordrama i Jerusalem onsdag. Han har selv tatt bildet av situasjonen. (Foto: Bengt-Ove Nordgård)

MIFFs nestleder ble vitne til terrordrama

Bengt-Ove Nordgård, som er nestleder i hovedstyret i MIFF, ble onsdag vitne til kaoset som oppsto i kjølvannet av knivstikkingen i Gamlebyen i Jerusalem.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

En 18 år gammel palestinsk kvinne knivstakk en israeler ved Løveporten i Gamlebyen i Jerusalem onsdag formiddag.

Bengt-Ove Nordgård befant seg litt lenger oppe i Gamlebyen da angrepet skjedde. Han er på ferie i Israel, og var på vei til Vestmuren på dette tidspunktet. Han forteller:

– Det var uvanlig lite folk i Gamlebyen denne dagen da vi gikk ned den gaten som er rett innenfor Jaffa-porten. Det var to-tre væpnede politifolk ved hvert gatekryss i handlegaten. Da vi kom ned mot Vestmuren etter sikkerhetskontrollen, så vi en mini-ambulanse med blinkende røde lys. Den kom kjørende inn i et av de trange smugene til venstre for Vestmuren. Dette var cirka klokken 10.45. Jeg gikk mot Mughrabi-porten for å gå opp på Tempelplassen, men da jeg kom fram var inngangen nettopp stengt grunnet terroranslaget. En tungt bevæpnet sivilkledd jøde fortalte meg da at det akkurat hadde skjedd. Jeg gikk tilbake mot plassen foran Vestmuren, da to større ambulanser kjørte dit for å ta imot de skadde. Jeg så den unge kvinnen som lå på båren, men visste ikke da at det var hun som var gjerningspersonen. Det var mye kaos og roping da de kom med henne, og det var en veldig ubehagelig stemning der da.

I løpet av onsdag gjennomførte tre terrorister knivangrep mot israelere, og et fjerde knivangrepsforsøk ble avverget. Et lynsjeforsøk under et steinkasterangrep på Vestbredden ble så vidt avverget. En bilterrorist forsøkte å kjøre inn i grensepolitimannskaper ved en kontrollpost i Ma’ale Adumim like utenfor Jerusalem. En rekke steder var det opptøyer og steinkasting, både på Vestbredden og i flere israelske byer.

Her og her er oppsummeringer av hendelsene onsdag.

MIFFs nestleder havnet tett på begivenhetene i kjølvannet av terrorangrepet onsdag. (Foto: Bengt-Ove Nordgård)
MIFFs nestleder havnet tett på begivenhetene i kjølvannet av terrorangrepet onsdag. (Foto: Bengt-Ove Nordgård)

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart