Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Ti dødelige løgner om Israel

Ekteparet Eitam og Naama Henkin ble skutt og drept av palestinske terrorister torsdag 1. oktober. (Foto: Skjermdump fra Channel 2 via Times of Israel)
Ekteparet Eitam og Naama Henkin ble skutt og drept av palestinske terrorister torsdag 1. oktober. (Foto: Skjermdump fra Channel 2 via Times of Israel)
Ti løgner som tar palestinske og israelske liv.

Ron Dermer er Israels ambassadør i USA. Tirsdag 20. oktober publiserte avisen Politico en kommentar skrevet av Dermer. Her følger kommentaren i norsk oversettelse.

Ikke nok med at israelske sivile blir slaktet av palestinske terrorister. Slaktet blir også sannheten om den israelsk-palestinske konflikten i en kampanje av ondsinnede løgner. Her er 10 av de mest skadelige mytene om den pågående konflikten.

Første myte: Israel planlegger å endre dagens ordning på Tempelhøyden.

Løgn. Israel opprettholder strengt samme ordning som har vært gjeldende siden 1967. I fjor besøkte rundt 3,5 millioner muslimer Tempelhøyden. Det samme gjorde rundt 200.000 kristne og 12.000 jøder. Bare muslimer har lov til å be der mens ikke-muslimer kan besøke stedet, men bare til bestemte tider, som ikke har blitt endret. Selv om Tempelhøyden er jødedommens helligste sted – der kong Salomo bygde sitt tempel for rundt 3000 år siden – vil ikke Israel tillate en endring i den gjeldende ordningen. Det er palestinerne som forsøker å endre ordningen når de med vold forsøker å hindre jøder og kristne fra å besøke dette stedet som er hellig for alle de tre trosretningene.

Andre myte: Israel forsøker å ødelegge Al-Aqsa moskéen.

Løgn. Helt siden Jerusalems gjenforening i 1967 har Israel beskyttet alle trosretningers hellige steder, inkludert Al-Aqsa. I Midtøsten, hvor militante islamister skjender og ødelegger kirker, synagoger, verdensarvsteder og hverandres moskéer, er Israel den eneste garantisten for Jerusalems hellige steder. Palestinerne har spredt myten om at Al-Aqsa er i fare minst siden 1929 da den muslimske stormuftien av Jerusalem Haj Amin al-Husseini brukte den til å oppvigle til massakre av jødene i Hebron og andre steder. Nesten et århundre senere er moskéen fortsatt intakt, men løgnen vedvarer.

Tredje myte: En nylig økning av boligbygging i bosetninger har forårsaket den nåværende bølgen av vold.

Løgn. Den årlige byggeaktiviteten i de jødiske bosetningene har blitt betydelig redusert i løpet av de siste 15 årene. Under statsminister Ehud Baraks regjerings (år 2000) ble 5000 nye boenheter bygget i bosetningene. Under Ariel Sharons regjering (2001-2005) ble det i gjennomsnitt bygget 1881 boenheter per år. Under statsminister Ehud Olmerts regjering (2005-2008) var tallet 1774 boenheter. Alle disse tre ble hyllet som fredsmeglere. Under Israels nåværende statsminister Benjamin Netanyahu har det fra 2009 blitt bygget bare 1554 boenheter per år. Snakk om økning!

Fjerde myte: President Abbas sa at Israel «henrettet» den uskyldige palestinske gutten Ahmed Manasra.

Løgn. Manasra er hverken uskyldig eller død. Han knivstakk en 13 år gammel jødisk gutt som syklet. Manasra har nå blitt utskrevet fra det samme sykehuset som hans offer fortsatt ligger og kjemper for sitt liv.

Femte myte: Israel bruker overdreven makt i håndteringen av terrorangrep.

Løgn. Bruk av makt for å stoppe et angrep med skytevåpen, kniv, slaktekniv eller øks er lovlig selvforsvar. Israelske politifolk er underlagt strenge regler som regulerer bruk av dødelig makt, som bare er tillatt i livstruende situasjoner. Hvordan forventer amerikanere (og nordmenn) at deres politi skal reagere på terrorister som knivstikker forbipasserende og politifolk?

Sjette myte: Den nåværende volden skyldes stillstanden i fredsprosessen.

Løgn. Israel ble utsatt for noen av tidenes verste terrorangrep da fredsprosessen var på sitt mest aktive. Årsaken til palestinsk terrorisme er hverken fremgang eller stillstand i fredsprosessen, men terroristenes mål om å ødelegge staten Israel.

Sjuende myte: President Abbas er en moderat leder.

Løgn. På palestinsk TV sa Abbas 16. oktober 2015: «Vi velsigner hver dråpe blod som har blitt utøst for Jerusalem.» Abbas har ikke fordømt ett eneste av de 30 terrorangrepene mot israelere den siste måneden. Han og hans Fatah-parti fortsetter å bruke Internett, radio og TV til å oppvigle palestinerne til enda mer vold.

Åttende myte: Det internasjonale samfunnet må handle for å bevare dagens ordning (status quo) på Tempelhøyden.

Løgn. Israel håndhever dagens ordning. Det internasjonale samfunnet kan bidra mest effektivt ved å fortelle sannheten og stadfeste Israels forpliktelse om å bevare ordningen. Det kan også bidra ved å holde Abbas ansvarlig for hans løgnaktige retorikk om Tempelhøyden.

Niende myte: Årsaken til konflikten og at volden fortsetter er fordi palestinerne ikke har en egen stat.

Løgn. Palestinerne har gjentatte ganger nektet å akseptere å få sin egen stat så lenge det betyr at de må akseptere en nasjonalstat for det jødiske folk ved deres side. I 1937 avviste palestinerne Peel-kommisjonens rapport som anbefalte to stater for to folk. I 1947 avviste de FNs delingsplan som gjorde det samme. På Camp David i år 2000 og i 2008 avviste palestinerne enda en gang nye forslag som ville ha skapt en palestinsk stat. Palestinerne avviste fred både før og etter opprettelsen av staten Israel, før Israel fikk kontroll over Judea og Samaria i 1967, og etter Israel forlot Gaza i 2005. Palestinerne har alltid vært mer fokusert på å ødelegge den jødiske staten enn å skape sin egen. Kjernen i konflikten er fremdeles at palestinere nekter å anerkjenne nasjonalstaten til det jødiske folk uansett hvor grensen skulle gå.

Tiende myte: Palestinsk terrorisme er konsekvensen av palestinsk frustrasjon.

Løgn. Palestinsk terrorisme er et produkt av indoktrinering som innprenter en kultur av hat og vold gjennom flere generasjoner. Deres største frustrasjon er at de ikke har klart å ødelegge Israel. De kommer til å fortsette med å være frustrert.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart