Den tyske journalisten Jürgen Todenhöfer har møtt IS-krigere i Syria. (Foto: Facebook)

– Det eneste landet IS frykter, er Israel

En tysk journalist som tilbrakte ti dager hos Den islamske staten, forteller hvordan terrorgruppen egentlig ser på Israel. Intervjuet kom ut kort tid etter at IS’ øverste leder proklamerte nye trusler mot Israel i en Twitter-video.

Den tyske journalisten Jürgen Todenhöfer har som eneste vestlige journalist tilbrakt ti dager blant mannskapene til terrorgruppen Den islamske staten. Han har vært omtalt også i norske medier, blant annet av NRK. I et intervju med den britiske avisen Jewish News forteller han spesielt om hvordan Israel blir oppfattet av IS-krigerne. Intervjuet er referert av en rekke israelske aviser, blant andre Israel Hayom.

– Det eneste landet IS frykter, er Israel, sier Todenhöfer.

I intervjuer skal IS-krigere ha erkjent overfor ham at de vet at den israelske hæren er for sterk for dem. De tror at de vil være i stand til å stå imot amerikanske og britiske tropper, fordi de ikke tror at disse har tilstrekkelig erfaring med geriljakrigføring i byer og terroriststrategier. Men de vet at Israels styrker er tøffe på disse områdene.

 

Vil drepe millioner

Todenhöfer forteller at IS-krigerne planlegger å gjennomføre ”historiens største religiøse rensing”. Det innebærer at gruppen går inn for å drepe millioner av annerledes troende.

 

– Palestina skal være deres grav

Lørdag 26. desember publiserte IS en video med en trusselmelding mot Israel, ifølge Jerusalem Post. Stemmen i videoen gir seg ut for å være organisasjonens øverste leder Abu Bakr al-Bagdadi. Videoen ble publisert på Twitter-kontoer som også tidligere har vært kjent for å spre IS-propaganda.

– Jødene trodde at vi hadde glemt Palestina. Men så sant Allah vil, skal dere ikke bli glemt. Og snart vil dere høre fottrinnene fra de hellige krigerne. Vi rykker nærmere dere dag for dag. Jøder, dere skal ikke få ha glede i Palestina. Palestina skal ikke være deres land eller hjem, men deres gravlund. Allah har samlet dere i Palestina for at muslimene skal kunne drepe dere.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart