Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Hamas er klare for nye angrep mot Israel

Terrorister fra Hamas. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)
Terrorister fra Hamas viser frem noen av gruppens raketter. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)
Det israelske forsvaret advarer innbyggerne i grenseområdet ved Gaza om at Hamas nå har rustet opp tilstrekkelig til at de er klare for nye angrep.

– Terrororganisasjonen Hamas, som har makten i Gaza, har gjenoppbygget sine tunneler og rakettlagre og er forberedt for nye kamphandlinger mot Israel, advarer en høytstående kilde i det israelske forsvaret.

Advarselen ble gitt til kommunale ledere i et av de israelske lokalsamfunnene på et møte i forrige uke, ifølge Ynetnews.com.

Kilden legger til at Hamas riktignok ikke ser ut til å ønske en ny konflikt med Israel akkurat nå. I øyeblikket er Hamas opptatt med å håndtere grupper av salafister (tilhengere av Den islamske staten) som er ute etter å provosere fram økt spenningsnivå mellom Hamas og Israel ved å utføre nye angrep mot Israel fra Gaza. Slik sett utgjør Hamas her og nå en modererende faktor i Gaza.

Salafistene har stått bak de fleste av den senere tidens rakettangrep fra Gaza mot Israel. Det så langt siste rakettangrepet skjedde søndag kveld. Da eksploderte en rakett på et åpent område i Sha’ar Hanegev-regionen, og ingen kom til skade. Ingen har tatt på seg ansvaret for dette angrepet. Det israelske luftforsvaret responderte ved å angripe en treningsleir for Hamas-terrorister sentralt i Gaza og to mål sør på Gaza-stripen, ifølge Times of Israel. Ingen er meldt skadet i det israelske motangrepet.

Tidligere i januar har IDF utplassert ekstra artilleristyrker i beredskap ved Gaza-grensen, på grunn av faren for at konfliktnivået kan eskalere.

Det forrige luftangrepet mot Gaza var 13. januar da de israelske luftstyrkene stanset et planlagt bombeangrep mot israelske soldater på grensepatrulje.

Natt til lørdag 2. januar avfyrte salafister i Gaza minst to raketter mot den israelske byen Sderot, ifølge Jerusalem Post. Disse rakettene slo ned i åpne områder i Sha’ar Hanegev-regionen uten at noen kom til skade. Som respons angrep det israelske luftforsvaret fire Hamas-baser i Gaza samme natt.

Det israelske forsvaret holder Hamas ansvarlig for alle angrep fra Gaza fordi Hamas er den ansvarlige myndigheten på stedet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart